Sınır dışı edilmesine karar verilen Saab Cafe’nin sahibi gözaltına alındı

Ankara Kızılay‘da Afrika yemekleri sunan ve yaklaşık bir yıldır polisin çeşitli baskılarıyla defalarca hem ismini hem de tabelasını değiştirmek zorunda kalan Saab Cafe’nin ortaklarından Muhammed İsa Abdullah, gözaltına alındı.

Abdullah’ın avukatı Salih Efe, “Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilebilir, bekliyoruz” dedi. Temmuz ayında Abdullah’ın sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Gazete Duvar’dan Müzzeyen Yüce’nin haberine göre, Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren SAAB Cafe’nin işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

“Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilebilir”

İfadesi alınmak üzere Çankaya’da bulunan Necatibey Karakolu’na götürülen Abdullah, burada yapılan işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Daha önce hakkında sınır dışı edilmesi yönünde karar verilen Abdullah’ın emniyetteki ifadesinin ardından Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilebileceğini kaydeden  avukatı Efe, “Şu anda burada işlemleri sürüyor. Yetkililerle görüştüm. İşlemler biterse bu akşam ya da yarın serbest bırakacaklarını, işlemler uzarsa bu akşamı Akyurt Geri Gönderme Merkezi’nde geçirse de yarın serbest bırakacaklarını söylediler” dedi.

“Abdullah’ın sınır dışı edilmesi hayati tehlike doğurur”

Abdullah’a uzun zamandır kendisinin gönüllü olarak gitmesi için baskı uygulandığını söyleyen Efe, “Abdullah Somali’ye gittiği taktirde kendisinin can güvenliği yoktur. Hayati tehlikesi vardır. Yıllardır memleketine gidemiyor. Muhammed’in oturma izni bitti ve uzatmadılar. Ancak öğrenci olan eşinin oturma izni devam ediyor. Evlilik bütünlüğünü bozmamaları gerekiyor. Biz bu işlemin gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!