Sınırda hareketlilik! Yunanistan’dan mültecilere müdahale

Yunanistan'a geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen mültecilerin bulunduğu alanda hareketlilik yaşandı. Mültecilere Yunanistan tarafından gaz bombası

Yunanistan'a geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen mültecilerin bulunduğu alanda hareketlilik yaşandı. Mültecilere Yunanistan tarafından gaz bombası atıldı. Öte yandan mültecilerin dün akşam saatlerinden itibaren akın ettiği Yunanistan sınır bölgesinde alevler ve dumanlar yükseldi. Çıkan yangının mülteciler geçmesin diye yakıldığı iddia edildi.

Yunan askerlerinin güvenlik önlemlerini artırdığı bölgede mültecilerin bekleyişi sürüyor. Bekleyiş sırasında zaman zaman hareketlilik yaşandı. Tampon bölgedeki mülteciler Yunanistan tarafından gaz bombası atıldı.

Yunan askerleri, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu mülteci grubuna, göz yaşartan gaz bombası ve ses fişekleri attı.

YANGIN İDDİASI

Türkiye'nin sınır kapılarından geçiş hakkı tanımasının ardından yüzlerce mülteci Avrupa'ya gitme isteği ile Yunanistan sınırına akın etti. Yunan yetkililer mültecilerin ülkelerine girmesine izin vermedi. Mülteciler, tampon bölgede kaldı.

MÜLTECİLERİN GEÇTİĞİ NOKTADA YANGIN

Mültecilerin sınırdan geçtiği yerlerde ise uzaktan dumanlar ve alevler görüldü. Yangını Yunan görevlilerin çıkardığı iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı