Sinvar'ın Ölümü: Biden, ‘Siyasi Çözüm Önündeki Engel Ortadan Kalktı!

ABD Başkanı Joe Biden, operasyonun detaylarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Sinvar’ın DNA testleri ile ölümünün doğrulandığı belirtilirken, Biden Sinvar’ın ölümünü Usame Bin Ladin'in öldürülmesine benzetti.

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamalar, bölgedeki gerilimlerin daha da artmasına neden oldu. İsrail'in Gazze'de düzenlediği bir operasyon sonucunda Sinvar’ın öldürüldüğü iddiaları, ABD Başkanı Joe Biden tarafından doğrulandı. Beyaz Saray'dan yapılan resmi açıklamada, İsrail yetkililerinin operasyon hakkında bilgi verdiği ve Sinvar'ın DNA testleri ile öldüğünün kesinleştiği ifade edildi.

BIDEN: 'DÜNYA İÇİN İYİ BİR GÜN'


Biden, Yahya Sinvar'ın öldürülmesini, dünya için önemli bir gelişme olarak nitelendirdi. İsrail’in, ABD'nin istihbarat desteğiyle Sinvar ve diğer Hamas liderlerini tespit ettiğini belirten Biden, "Sinvar’ın ortadan kaldırılması, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını tekrarlamasının önüne geçecek önemli bir adımdır. Bu, İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün" ifadelerini kullandı.

SINVAR'IN ÖLÜMÜ USAME BİN LADİN'E BENZETİLDİ


Biden, Hamas’ın lider kadrosunun yeraltında saklanarak sivilleri hedef aldığını ve İsrail’in bu liderleri amansız bir şekilde takip ettiğini vurguladı. Sinvar’ın ölümünü Usame Bin Ladin'in öldürülmesine benzeten Biden, bu operasyonun, teröristlerin hiçbir zaman adaletten kaçamayacağını bir kez daha kanıtladığını söyledi.

SİYASİ ÇÖZÜM İÇİN YENİ BİR FIRSAT


Biden, Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından Gazze'de Hamas’ın olmadığı bir geleceğin mümkün olduğunu vurguladı. Sinvar'ın, bölgede siyasi bir çözüm önünde büyük bir engel olduğunu belirten Biden, "Artık bu engel ortadan kalktı. Hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlamak adına önemli bir adım atıldı" dedi.

YENİDEN GÖRÜŞME MASASI


Biden’ın Netanyahu ile yakın zamanda bir araya gelerek bölgedeki durum ve rehinelerin geri getirilmesi konusunda izlenecek yolu görüşeceği de ifade edildi. Biden, bu gelişmenin, bölgede barış için yeni bir fırsat olduğunu belirterek, rehinelerin geri dönmesi ve savaşın sona erdirilmesi için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.