Sırbistan'daki sığınmacılar Macaristan'a doğru yürüyüşe geçti

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Sırbistan'a giden yaklaşık 7 bin sığınmacı, Macaristan'ın ördüğü tel örgüleri aşarak kuzeydeki Avrupa ülkelerine geçmek istiyor.Çünkü bu sığınmacılar aylardır geçici kamplarda tutuluyor.Macaristan...

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Sırbistan'a giden yaklaşık 7 bin sığınmacı, Macaristan'ın ördüğü tel örgüleri aşarak kuzeydeki Avrupa ülkelerine geçmek istiyor.Çünkü bu sığınmacılar aylardır geçici kamplarda tutuluyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'a kimsenin zorunlu olarak sığınmacı gönderemeyeceğini ve bu kapsamda anayasada değişiklik yapacaklarını söyledi.

Macaristan Başbakanı Victor Orban 2 Ekim'de sığınmacılarla ilgili gerçekleştirilen ancak katılım yüzde 50'nin altında kaldığı için geçersiz sayılan referandumda, oy kullananların yüzde 98'inin 'Hayır' dediğini söyledi.

Macar Meclisi'nin onayı olmaksızın AB'nin zorla Macaristan'a sığınmacı yollayamayacağını çünkü bunu egemenlik sorunu olarak gördüklerini savunan Orban, ''Anayasanın dört noktasında düzenleme yapacağız'' şeklinde konuştu.

Macaristan, Avrupa'da yeni bir hayat kurmak isteyen sığınmacıların geçiş noktalarından biri.Sığınmacı akınına karşı sert önlemler alan Macaristan sınırı sığınmacılara kapatarak, Sırbistan ve Hırvatistan'la sınırına tel örgü çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı