Şirketler enflasyon altında zam düşünmeye başladı

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Haziran ayı enflasyon verileri ve sonrasında işçi emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının açıklanmasının ardından beyaz yakalı çalışanlar da zam beklentilerini hesaplamaya başladı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Haziran ayı enflasyon verileri ve sonrasında işçi emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının açıklanmasının ardından beyaz yakalı çalışanlar da zam beklentilerini hesaplamaya başladı. Araştırmalar, bazı şirketlerin ekonomik koşullar ve maliyet artışları nedeniyle çalışanlarına beklenenden daha düşük zam yapmayı planladığını ortaya koyuyor. Bazı firmalar ise asgari ücrette artış olmadığı için zam düşünmediklerini belirtiyor.

İŞ DEĞİŞTİRME ORANLARI ARTACAK

Jilda Bal, Gilda&Partners IK Danışmanlık firmasının kurucusu olarak, şirketlerin çalışanlarına beklenen zamları yapmamaları durumunda beyaz yakalı çalışanların iş arama sürecine girmesi ve şirket değiştirme eğilimlerinin artması riskine dikkat çekiyor. Yapılan araştırmalar ve görüşmeler, kurumsal firmaların önemli bir bölümünün devletin belirlediği zam oranlarına paralel olarak herhangi bir artış yapmayacaklarını ortaya koyuyor. Ancak bazı firmalar, ekonomik koşullar ve maliyetlerin artışı sebebiyle daha düşük zam oranlarıyla yetineceklerini ifade ediyorlar.

Bu durum, çalışan kaybı riskini beraberinde getirebilir. Bal, şirketlerin bu durumların önüne geçebilmesi için çalışanların maaş ve yan haklarını düzenli olarak gözden geçirip piyasa koşullarına uygun hale getirmelerinin önemine vurgu yapıyor. Ayrıca, zam yapılmamasının çalışanların moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.