Şırnak'ta rüşvet suçlarından hapis cezası alan AK Parti’li aday seçime rakipsiz giriyor

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde Belediye Başkanlığı için başvuru yapan tek isim, mevcut belediye başkanı Cevher Benek oldu. Benek'in rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçundan cezası bulunuyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik dikkat çeken bir durum yaşanıyor. Belediye başkanlığı için başvuru yapan tek isim, mevcut belediye başkanı Cevher Benek oldu. Ancak, Benek haricinde beldeye adaylık başvurusu yapan başka bir kişi olmadığı bildirildi.

MHP'NİN ADAYINDAN ÇEKİLME KARARI

Uludere ilçesi Hilal beldesinde MHP, belediye başkan adayı olarak Osman Benek'i açıklamış ancak daha sonra partisi lehine adaylıktan çekilmişti. Bu gelişme, seçimdeki rekabetin AKP'li Cevher Benek ile sınırlı olduğunu ortaya koydu.

CEVHER BENEK'İN HAPİS CEZASI GEÇMİŞİ

Cevher Benek, Hilal Belediye Başkanlığı görevini üç dönemdir sürdürmekte ancak geçmişine dair hukuki sorunlarla da mücadele etmektedir. Benek, 2009 yılından bu yana belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü süre zarfında, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almaktan dolayı hapis cezasına çarptırıldı.

İHALE FESADI VE RÜŞVET SUÇLARI

Benek'in suçları arasında, belediyenin içme suyu şebeke yapımı ile kanalizasyon yapım ihalelerine fesat karıştırma bulunuyor. İhale süreçlerinde, katılımcılarla anlaşma yaparak ihale şartlarını ve fiyatını etkilemekle suçlanan Benek, ihale fesadı suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, bir sanıktan rüşvet aldığı gerekçesiyle de 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu