Şişe kapaklarındaki o plastiklerin meğer çok büyük işlevi varmış! Ne işe yaradığını duyunca çok hayret edeceks

Şişe kapaklarının altındaki plastiğin ne işe yaradığını herkes merak eder. Meğer onun çok önemli bir işlevi varmış. Şişe kapaklarındaki plastik ne işe yarar? Ne işe yaradığını duyunca çok hayret edeceksiniz! Her şişede bulunan o plastik parça...

Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız fakat çoğu zaman göz ardı ettiğimiz plastik kapak astarlarının aslına bakarsak ne işe yaradığını merak ettiniz mi? İşte cevabı!

ŞİŞE KAPAKLARINDAKİ PLASTİK NE İŞE YARAR?

Bu minik plastik parçalar, içme suyu, gazlı içecek veya diğer sıvıların bulunduğu plastik şişelerin kapaklarının altında bulunur. Sanki oraya öylesine konmuş gibi görünseler de aslına bakarsak oldukça önemli bir işlevi vardır.Bu plastik astarlar, conta görevi görür. Yani, kapak açıldıktan sonra sıvının dışarı sızmasını önlerler. Kapak kapatıldığında ise yumuşaklıkları yardımıyla şişe ve kapak arasında sıkışarak tam bir sızdırmazlık sağlarlar.Ayrıca, bu astarlar hava ve neme karşı bir bariyer oluşturarak içerideki sıvının raf ömrünü uzatır. Nakliye sırasında veya sıcaklık değişimlerinde kapakların gevşemesini, genleşip büzülmesini engellerler. Böylece, içerideki sıvının dökülmesi veya bozulması gibi durumlar önlenir.

Özellikle gazlı içeceklerde, bu astarlar gazın çıkışını geciktirerek içeceğin tazeliğini korur. Bu yüzden, içtiğiniz gazlı içeceği yeniden buzdolabına koymak isterseniz bu astarı atmayın.Şişe kapaklarındaki bu plastik diskler aynı zamanda içme sularında da kullanılır. Suyun tadının yavanlaşmasını önlerken, aynı zamanda şişenin daha önce açılıp açılmadığını gösterirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
Tarihte bugün: 17 Mayıs'ta gerçekleşen bazı önemli olaylar
Diyabet riskinizi düşürmek bu kadar kolay: Tek bir gıdadan vazgeçmeniz yeterli!