Şişecam ve Şişecam Çevre Sistemleri Üzerine Rekabet Kurulu’ndan Soruşturma Kararı

Rekabet Kurulu, Şişecam ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri hakkında atık cam dönüşüm taahhütlerine uyulup uyulmadığını incelemek amacıyla soruşturma başlattı. Şirket, bu sürecin 2021'deki taahhütlerin yerine getirilmesiyle ilgili olduğunu duyurdu.

Rekabet Kurulu, Şişecam ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri hakkında atık cam dönüşüm faaliyetleriyle ilgili taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini incelemek amacıyla soruşturma başlattı. Şişecam, 2021'de yapılan ön araştırma sonucunda verilen taahhütlerin bağlayıcı hale getirildiğini belirterek, mevcut incelemenin bu taahhütlere uygunlukla ilgili olduğunu açıkladı.

Rekabet Kurulu, Şişecam ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri hakkında soruşturma başlattı.

Şişecam, bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 2021 yılında Rekabet Kurulu tarafından gerçekleştirilen ön araştırma kapsamında kendisi ve bağlı ortaklığı tarafından atık cam dönüşüm faaliyetlerine ilişkin taahhütler sunulduğunu ve bu taahhütlerin Kurul tarafından bağlayıcı hale getirildiğini hatırlattı. Açıklamada, "Söz konusu taahhütlerden doğan bildirim yükümlülüğünün yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı hususuna yönelik yapılan inceleme sonucunda, Rekabet Kurulu tarafından 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 43. maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca şirketimiz ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.