Şişli'de ortalığı karıştıran anket... 'Mustafa Sarıgül'e oy verir misiniz?'

Soner Bahadır / ABCŞişli Belediye Başkanlığı tarafından yapıldığı öne sürülen bir anket ortalığı karıştırdı. Ankette eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün aday olması halinde oy verilip verilmeyeceği soruluyor....

Soner Bahadır / ABC

Şişli Belediye Başkanlığı tarafından yapıldığı öne sürülen bir anket ortalığı karıştırdı. Ankette eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün aday olması halinde oy verilip verilmeyeceği soruluyor. Belediye yetkilileri ABC'ye yaptıkları açıklamada böyle bir anket yaptırmadıklarını kesin bir dille ifade etti. 

SARIGÜL'E OY VERİR MİSİNİZ?

2014 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için CHP’ye üye olan ve Şişli Belediye Başkanlığı görevini bırakan Mustafa Sarıgül’ün yeniden Şişli Belediyesi için aday olacağı iddialarının ardından ilginç bir anket ortaya çıktı. Şişli Belediyesi ile ilgili yapılan ankette, ilçe sakinlerine Mustafa Sarıgül’ün aday olması durumunda oy verip vermeyecekleri ve bu düşüncelerinin nedenleri iki ayrı soru şeklinde soruluyor.

Ankette ilk önce, “Önümüzde ki yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül bağımsız ya da CHP DIŞINDA başka bir partiden aday olsa , Mustafa Sarıgül’e oy verir misiniz?'' sorusu yöneltiliyor. Soruda, “Evet Oy Veririm'', “Hayır Oy Vermem'' ve “Bilmiyorum/Fikrim Yok'' şeklinde üç seçenek bulunuyor.

Anketin bir sonraki sorusu ise, “Neden bu şekilde düşünüyorsunuz?'' şeklinde. Bu sorunun altında da Şişli sakinlerine bu konudaki görüşlerini yazılı olarak belirtmeleri için alan bırakılıyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili ulaştığımız Şişli Belediyesi yetkilileri, ABC Gazetesi’ne anket hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye yetkilileri, anketin kendileri tarafından yapılmadığını söyledi. Açıklama şu şekilde; “Genel olarak hizmet ve memnuniyet araştırmaları yapıyoruz. Dönem dönem kamuoyu araştırması yapılıyor ama bizim böyle bir sorumuz yok.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti trol temizliğine başlıyor
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır