Sivas’ta 4,7 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Neler Yaşandı?

Sivas merkezde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin derinliği 10,57 kilometre olarak kaydedildi. AFAD, depremin ardından olası gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Sivas'ta, bugün saat 11.27'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Sivas olduğu ve derinliğinin 10,57 kilometre olarak ölçüldüğü belirtildi.

DEPREM SONRASI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sivas’ta yaşanan bu deprem, yerel halk arasında paniğe yol açtı. AFAD, depremin ardından olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları uyardı ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Sivas ve çevresindeki binaların dayanıklılık durumunun da inceleneceği ifade edildi.

VATANDAŞLARIN DİKKATİNE

Yetkililer, depremin ardından vatandaşların sakin kalmalarını ve güvenli alanlara yönelmelerini istedi. Ayrıca, olası hasar durumunda AFAD ve yerel yönetimlerin devrede olacağını vurguladı.

Sivas halkının afet durumlarına hazırlıklı olması adına, gerekli bilgilendirmelerin ve tatbikatların da düzenlenmesi önem taşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.