Sivas'ta artış gösteren vaka korkuttu

Sivas'ta vaka sayısı artış göstermeye devam ediyor. Cadde, sokak ve maydanlarda insan yoğunluğu var. Kimileri tedbirleri yeterli bulurken, kimileri ise tedbirlerin artırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyor.

Sivas'ta vaka artışı günden güne artış göstermeye devam ediyor. Kentin cadde, meydan ve sokaklarında insan kalabalığı devam ediyor. Önlemleri yeterli bulanların yanı sıra, bazıları da önlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık vaka oranı haritasına göre, Sivas'ta 100 bin kişide 30 kişi hastalığa yakalanıyor. Günlük ortalama vaka sayısı ise 13-19 Mart 2021 tarihi itibariyle 55,83'e çıktı. Sivas'ta cadde sokak ve meydanlarda yoğunluk devam etti.

'BİRİLERİNİN BİZİ YÖNLENDİRMESİNE GEREK YOK'

Türkiye'nin pandemi sürecini başarılı yürüttüğünü düşünen Edanur Doğan (22), "Vaka sayılarımız günden güne artıyor ancak herkesin kendi önlemini kendisinin alması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta pandemi 10 yıl sürecek olsa, bu süre boyunca her zaman yasakların olması beklenemez. Dolayısıyla birilerinin bizi yönlendirmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Kısıtlamaların yeniden gelmesini istemiyoruz ancak gelecek diye düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

'BULAŞMA RİSKİNİ EN AZA İNDİRMEMİZ GEREKİYOR'

Vakaların azalma göstermesi için insanların bilinçli ve dikkatli olmasını söyleyen Tevfik Yavuz (57), "Vaka sayılarına baktığımız zaman tabii ki iyiye gitmiyoruz. Bu sayıları düşürmek için de bilinçli insanlar olarak bulaşma riskini en aza indirmemiz gerekiyor. Herkes elinden geldiğince maske mesafe ve hijyene dikkat etmeli. Ben bir öğretmen olarak "okullar sürekli açık kalmalı" diyorum. Bu noktada en önemli iş ebeveynlere düşüyor. Bizler ne kadar bilinçli olursak geleceğimiz de o kadar güzel olur. Sivasımız çok temiz ve güzeldi ancak şimdi vaka sayılarımız oldukça arttı. Şayet böyle devam ederse memleketimize yazık olur. Sivas'ın renk olarak maviye dönmesi sağlık açısından ise Türkiye'nin en iyisi olması lazım. Çünkü biz yiğidoyuz, memleketini seven insanlarız" şeklinde ifadelerde bulundu.

'KAFELERDE KURALLARA UYULMUYOR, HER YER ÇOK KİRLİ'

Kafelerin temiz olmamasından yakınan Zeynep Karabulut (17) ise, "Yasakların yeniden gelmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Ancak okulların her ne olursa olsun devam etmesi gerekiyor. Çünkü şu ana kadar okulumuzda hiç vaka görülmedi. Yasaklar kalkar kalkmaz kafelere rağbet oldu, aynı şekilde sokaklar da böyle. Her yer çok kalabalık ve kafelerde kurallara dikkat edildiğini düşünmüyorum. Eskiden nasılsa öyle devam ediliyor. Her yer çok kirli" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yöneylem Araştırma sorusu: 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?': İktidara güven her geçen gün azalıyor
İYİ Parti'den istifa etti sonrasında CHP'ye geçti!
DEM Parti'den '27 belediye kayyım atanacak' diye Nedim Şener'e yanıt geldi
Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!
Antalya’daki teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı: 27'şer yıla kadar hapis!