Sivas'ta katledilen Behçet Aysan'ın kızı KHK’yla açığa alındı

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Aysan’ın da aralarında olduğu beş kişiyi 667 sayılı KHK kapsamında açığa aldı.Bakanlık, verdiği kararı, ''Milli Güvenlik...

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Aysan’ın da aralarında olduğu beş kişiyi 667 sayılı KHK kapsamında açığa aldı.

Bakanlık, verdiği kararı, ''Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara mensubiyeti veya iltisakı, yahut bunlarla irtibatı olabileceği yolunda yapılan değerlendirme’ nedeniyle aldığını açıkladı.

"ANLAYAMIYORUM"

Devlet Tiyatrolarında dokuz yıldır görev yapan Aysan, “Kararı hiçbir şeye bağlayamıyorum. Çünkü roman ve edebi yazılar yazmak, babamın ölümünden sonra da Toplumsal Bellek Platformunda faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çabalamak dışında bir etkinliğim yok. Ben de anlamıyorum'' ifadelerini kullandı.

1993’teki Sivas katliamında hayatını kaybeden şair Behçet Aysan’ın kızı olan Eren Aysan, ''Lalzaman’ adlı şiiriyle 2007 yılında Cemal Süreya Şiir Ödülü’nü, ''Gece Uyurken’ adlı romanıyla da 2015 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü’ne layık görülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor