TRT, 'sivil polis' diye linç edildiğini iddia etmişti: Haber yalan çıktı

TRT Haber'de yayınlanan haberde üç kişinin Kadıköy'deki, Boğaziçi gösterisinde eylemciler tarafından linç edilmek istendiği iddia edilmişti. Ancak son görüntülere göre üç kişi sarhoş halde kavga çıkarıyor.

TRT Haber'de yayınlanan haberde üç kişinin Kadıköy'deki, Boğaziçi gösterisinde eylemciler tarafından linç edilmek istendiği iddia edilmişti. Ancak son görüntülere göre üç kişi sarhoş halde kavga çıkarıyor.

TRT'nin haberi şöyleydi: 

Turan Berkan Güney, Mehmetcan Akyıl ve Erdem Dikdire 2 Şubat günü alışveriş için Kadıköy’e gitti. Akşam saatlerinde evlerine dönmek için Kadıköy’den ayrılmak üzereyken eylemcileri ve onların arasında kalmış yaşlı kadını gördüler. Mendil satan yaşlı bir kadın olayların tam ortasındaydı ve ezilme tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

 

Güney, Akyıl ve Dikdire, kadını oradan uzaklaştırmak istedi ancak onlar da kalabalığın içinde kaldı. Eylemcilere dertlerini anlatamadılar. İtiş kakış kavgaya dönüşünce devreye söz konusu şahıslar girdi.

 

Kalabalığın içinden yükselen “Bunlar sivil polis. Vurun!” sözleri o kavganın dönüm noktasıydı. Üç arkadaş bir anda toplu saldırı ile karşı karşıya kaldı.

 

Gençlerin yardımına polis yetişti. Kalabalığın içinden üç genci çıkardı. Sosyal medyada yanlış bilgiyle yayılan o fotoğraf da işte tam o anda çekildi.

 

Aradan günler geçmesine rağmen olayın etkisinden hala kurtulamayan Turan Berkan Güney, Mehmetcan Akyıl ve Erdem Dikdire psikolojik destek almaya hazırlanıyor. En fazla darbeye maruz kalan Turan Berkan Güney ise hayatına kaşına atılan 18 dikişle devam ediyor.

TRT Haber'in paylaştığı video ise buydu:

TRT'nin bu paylaşımını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gün içinde önce RT yaptı sonra paylaşımını geri çekti. Soylu'nun paylaşımını geri çekmesi de şüphe uyandırdı.

Yeni görüntüler

Ancak sosyal medyada yayınlanan yeni görüntülere göre, üç kişi sarhoş halde Kadıköy'de kavgaya karışıyor.

İşte o görüntüler:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!