Siyasal İslamcılar kendine 'lider' yaratmaya doyamıyor: Gerici Alparslan Kuytul tahliye edildi, Anka

Kadınları hedef alan konuşmalarıyla sık sık gündeme gelen Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi. Kuytul, Furkan Vakfı'na yönelik açılan dava nedeniyle 22 aydır cezaevindeydi.Kadınlara yönelik...

Kadınları hedef alan konuşmalarıyla sık sık gündeme gelen Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi. Kuytul, Furkan Vakfı'na yönelik açılan dava nedeniyle 22 aydır cezaevindeydi.

Kadınlara yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Alparslan Kuytul'un tahliye kararı sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada "Mahkemeden çıkan tahliye kararı; mütevazı, şeffaf ve saygın bir hayat yaşayarak ömrünü İslam'a ve ümmetin geleceğine adayan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ve yine kendisi gibi hiçbir suça karışmamış talebelerinin herhangi bir suç örgütü ile irtibatlı olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" ifadelere yer verildi.

KUYTUL ANKARA'DA TUR ATMAK İSTEDİ

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyon kapsamında tutuklanan cemaat lideri Alparslan Kuytul, dün görülen duruşma sonrası tahliye edilmişti. Kuytul'un tahliye sonrası Ankara’ya girişinin engellendiği öne sürüldü.

Kuytul’un sosyal medya hesabından “Ankara emniyeti tarafından Alparslan Kuytul Hocaefendinin yemek yemek için Ankara'ya girmesi engellenerek yaklaşık 2 saati aşkın süredir bekletildi. Şehrin bütün girişleri tırlar ile kapatılarak girişine izin verilmeyerek Gölbaşı'na doğru hareket etmek zorunda bırakıldı. Ankara emniyeti tarafından Alparslan Kuytul Hocaefendi ve yakınlarının Gölbaşı tesislerinde yemek için mola verdikleri tesisin elektirikleri kesilerek karanlıkta bırakıldılar" paylaşımı yapıldı.

ERDOĞAN'IN 'KALEMİ KIRILMIŞTIR' DEMİŞTİ

Kuytul, darbe girişiminden bir gün önceki konuşmasında "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında işi bitirilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Kuytul'un tutuklanmasına giden süreç de bu sözleriyle başlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı