Siyaset sıcak! Bahçeli’nin çağrısı sonrası Öcalan’a görüşme izni söz konusu!

Abdülkadir Selvi, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a ziyaret izni verilebileceğini duyurdu. Bahçeli'nin çağrısı sonrası gözler çözüm sürecine çevrildi. Ömer Öcalan’ın talebi ise değerlendiriliyor.

Abdülkadir Selvi, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yapılacak olası bir ziyareti gündeme getirerek, siyasetin sıcak başlıklarından birine dikkat çekti. Selvi, "Yeniden bir çözüm süreci mi yaşanacak?" sorusunun, Bahçeli’nin Meclis’in açılışında DEM Partililer ile el sıkışmasının ardından gündeme geldiğini ifade etti.

BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada, Öcalan’a "Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" sözleriyle dikkat çekti. Bahçeli’nin bu açıklaması, siyasette yeni bir sayfa açılabileceği yönündeki yorumları da beraberinde getirdi.

ÖCALAN’LA GÖRÜŞME TALEPLERİ


Son dönemde Öcalan ile görüşmelerin durduğu biliniyor. En son kardeşi Mehmet Öcalan, 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı’ya giderek liderle görüşmüştü. Ancak şimdi, Öcalan’ın ailesinin ve avukatlarının ayrı ayrı yaptıkları başvuruların olduğunu duyuyoruz. Bu bağlamda, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın, 14 Ağustos 2024’te Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru dikkat çekiyor. "Yeğen olarak 16.08.2024’te sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum" diyen Ömer Öcalan, bu talebinin nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyor.

İZİN DURUMU DEĞERLENDİRİLİYOR


Ömer Öcalan’ın görüşme talebinin şu an için değerlendirildiği bilgisi geldi. Ancak henüz izin verilip verilmeyeceği konusunda bir karar alınmamış. Öcalan’ın avukatlarının görüşmelerini istismar edebileceği düşünülüyor. Bu nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesi beklenmiyor. Ancak aile adına yapılacak görüşmelere, özellikle Ömer Öcalan’ın başvurusuna izin verilebileceği düşünülüyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN GÜNDEME Mİ GELECEK?


Selvi, mevcut koşullarda yeni bir çözüm sürecinin henüz gündemde olmadığını vurguladı. Ancak Bahçeli’nin Öcalan’a yaptığı çağrı ve Öcalan ailesinin başvurusu, siyasette yeniden bir çözüm arayışına yönelik tartışmaları alevlendirebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.