Siyasi Arenada Hareket Başladı: YSK’nın Kararları

YSK'nın belirlediği seçim takvimi işliyor. Propaganda serbestliği ve yasaklar, 21 Mart'ta başladı, 30 Mart'ta sona erecek. Oy verme saatleri ve siyasi partilerin sıralaması da açıklandı. Detaylar için takipte kalın!

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi yürürlükte! Propaganda süresi ve yasakları belirlendi, oy verme günü ve saatleri açıklandı. Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Detaylar için takipte kalın!

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi işliyor. Propaganda serbestliği ve seçim yasakları, oy verme gününden önceki 10'uncu gün olan 21 Mart Perşembe sabahı başlıyor ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona eriyor. Açık yerlerde toplu olarak sözlü propaganda güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonundan güneşin doğmasına kadar yapılamıyor. Mabetlerde, okullarda, askeri bina ve tesislerde ve kamu hizmeti gören diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yasağı devam ediyor. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 30 Mart 2024 saat 18.00'e kadar çeşitli propaganda yöntemleri kullanarak propaganda yapabiliyorlar. 30 Mart'ta sandık başına gidilecek. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart Pazar günü tamamlanacak ve seçmenler bu kağıtları yanlarında getirmek zorunda değiller. Oy verme saatleri, bazı bölgelerde 07.00-16.00, diğer bölgelerde ise 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Siyasi partilerin oy pusulasındaki sıralaması da belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı