Skandal! Bebeklerin Ölümüne Sebep Olan Çeteye 273 Yıl Hapis Talebi!

İstanbul'da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olan çete hakkında soruşturma tamamlandı. Örgüt lideri olduğu belirtilen doktorlar için 273 yıla kadar hapis cezası istendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 725 sayfalık fezlekede, örgüt lideri konumundaki doktorlar F.S. ve İ.G.'nin, yenidoğan yoğun bakım ünitelerini tedavi dışında maddi kazanç sağlamak amacıyla kullandıkları iddia edildi. 10 bebeğin ölümüne neden oldukları öne sürülen çete üyeleri hakkında hazırlanan fezlekede, 47 kişi şüpheli, 5 kişi ise müşteki sıfatıyla yer aldı.

HASTANE SEVKLİ BEBEKLERDEN HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİLDİ

Soruşturmada, F.S. ve İ.G.'nin doğum sonrası yoğun bakıma alınması gereken bebekleri anlaşmalı oldukları özel hastanelere yönlendirdikleri, bebeklerin tedavi süresini uzatarak SGK'dan yüksek meblağlar talep ettikleri ortaya çıktı. Ayrıca kullanmadıkları ilaçları kullanılmış gibi göstererek SGK'yı dolandırdıkları tespit edildi.

Fezlekede, bebeklerin yoğun bakımda uzun süre tutulmasının kamu kurumunu maddi zarara uğrattığı belirtilirken, uygun tedavi görmeyen bebeklerin hayatını kaybetmesine neden olunduğu ifade edildi. Ambulans şoförü ve sevk işlemlerinden sorumlu kişiler de çete üyeleri arasında yer aldı.

AĞIR CEZA TALEPLERİ

Fezlekeye göre, çete lideri doktorlar F.S. ve İ.G. hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak amacıyla dolandırıcılık", "suç örgütü kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 180 yıldan 273 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheliler için ise değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Fezlekede, çetenin faaliyet gösterdiği hastaneler ve şirketlerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması talep edilirken, fezleke iddianame düzenlenmesi için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.