Skandal fetva: Haca haram kattılar!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, skandal bir fetva yayınlayarak haram parayla gidilen Hacın kabul olacağını söyledi.Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Din İşleri Yüksek Kurulu’na,...

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, skandal bir fetva yayınlayarak haram parayla gidilen Hacın kabul olacağını söyledi.

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Din İşleri Yüksek Kurulu’na, “Haram yolla elde edilen kazançla yapılan hac geçerli midir?'' sorusu yöneltildi. Yüksek Kurul ise konuya skandal bir yanıta imza atarak haram parayla Hacc’a gidilmesi durumunda kişinin üzerindeki Hac yükümlülüğünün kalmış olacağını söyledi. Kurul’un yanıtında, “Gayrimeşru yolla elde edilen para ile hac etmek uygun değildir. Asıl olan, ibadetlerin helal parayla yapılmasıdır. Bununla birlikte haram parayla hacca giden kişinin haccı sahih olup, üzerinden hac yükümlülüğü kalkmış olur. Ancak, gayrimeşru kazancın sorumluluğundan kurtulmak için, bu malı yoksullara veya hayır kurumlarına vererek elden çıkarması ve bir daha işlememek üzere tövbe etmesi gerekir'' denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti