Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Yapılan Silahlı Saldırı: Durumu Ciddi!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, hükümet toplantısının ardından destekçilerini selamlarken silahlı saldırıya uğradı. Durumu ciddiyetini koruyor ve yoğun bakımda tutuluyor. Saldırganın siyasi motivasyonla hareket ettiği belirtiliyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, hükümet toplantısının ardından destekçilerini selamlarken silahlı saldırıya uğradı. Durumu ciddiyetini koruyor ve yoğun bakımda tutuluyor. Saldırganın siyasi motivasyonla hareket ettiği belirtiliyor. İçişleri Bakanı, saldırının arkasında yalnız bir kişinin olduğunu ve olayla ilgili detayların cumartesi günü yapılacak duruşmada ortaya çıkacağını açıkladı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, hükümet toplantısının ardından destekçilerini selamlarken silahlı saldırıya uğradı. Durumu ciddiyetini koruyor ve yoğun bakımda tutuluyor. Bilinci açık olsa da durumu 'ciddi' olarak değerlendiriliyor.

Slovakya İçişleri Bakanı Matus Sutaj-Estok, saldırının siyasi amaçlı olduğunu belirtti. 71 yaşındaki şüphelinin 'yalnız kurt' olduğunu ve herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını, ancak daha önce hükümet karşıtı protestolara katıldığını söyledi. Polis, şüphelinin evinde arama yaparken kimliğinin açıklanmayacağını ve dava ile ilgili detayların paylaşılmayacağını belirtti.

Şüphelinin tutukluluk durumu, cumartesi günü yapılacak duruşmada karara bağlanacak. Yerel basında, şüphelinin amatör şair ve romancı olduğu, daha önce ülkenin güneybatısındaki bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışmış olabileceği öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.