Slovakya'da Korku Dolu Anlar: Öfkeli Ayı 5 Kişiyi Yaraladı!

Slovakya'da geçen haftalarda 5 kişiyi yaralayan vahşi ayı, İHA ve biyometrik teknoloji sayesinde tespit edilerek vurularak öldürüldü. Yetkililer, kadının ayı tarafından öldürülmüş olabileceğinin yanı sıra düşerek de hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtmişlerdi.

17 Mart'ta Slovakya'nın Liptovsky Mikulas kasabasında sokaklarda görülen bir ayı, 10 gün süren bir kovalamacadan sonra vurularak öldürüldü. Bu süre zarfında ayı, aralarında bir kız çocuğunun da bulunduğu 5 kişiyi yaraladı.

Ancak bazı muhalif politikacılar, öldürülen ayının farklı bir ayı olduğunu iddia ediyorlar. Siyasetçiler, Çevre Bakanı Taraba'dan yaşananları açıklığa kavuşturması için adım atmasını talep ediyorlar.

Slovakya hükümetinin bazı üyeleri, olayın Avrupa Birliği'nin yaban yaşamı üzerindeki çevre koruma önlemlerini gevşetme ihtiyacını kanıtladığını savunuyorlar, zira bu önlemler ayılar ve kurtlar gibi hayvanların avlanmasını kısıtlıyor.

Araştırmacılar, Slovakya'da bin 200'den fazla ayı bulunduğunu belirtiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Slovakya'da erkek arkadaşıyla yürüyüş yaparken ayı tarafından kovalanan bir kadın ölü bulunmuştu. Yetkililer, kadının ayı tarafından öldürülmüş olabileceğinin yanı sıra düşerek de hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtmişlerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ogün Şanlısoy, 'Gelgit' Albümüyle Dorock XL Kadıköy'de Unutulmaz Bir Lansman Konseri Verdi
Bir Havayolu Şirketi Ortalama 70 Bin Liraya Çalışacak Kabin Memuru Arıyor!
9 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Jilet Dişli Canavarlar: Porto Alegre Felaketinden Sonra Timsahlar Sokaklarda!
Özgü Namal'ın magazincilerden sır gibi sakladığı çocukları görüntülendi!