smail Küçükkaya'dan Erken Seçim Uyarısı: "Tarihi Not Edin!

İsmail Küçükkaya, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, 14 Mayıs seçimlerinin tarihini önceden bildiğini belirterek, erken seçim için çarpıcı bir tarih verdi. Küçükkaya, bu açıklamalarıyla gündemdeki sıcak gelişmelere dikkat çekti.

AKP, yerel seçimlerde ciddi bir hezimet yaşayarak CHP'nin Türkiye'nin birinci partisi olmasına zemin hazırladı. İktidar, neredeyse tüm büyükşehir belediyelerini kaybederken, CHP, ağır ekonomik krizin ardından erken seçim için iktidara baskı yapmaya başladı.

Siyasi arenada erken seçim tartışmaları sürerken, İsmail Küçükkaya, Halk TV’deki "Yeni Bir Sabah" programında dikkat çeken bir tahminde bulundu. Küçükkaya, "Yazın bir kenara" diyerek, erken seçim tarihine dair önemli bilgiler paylaştı. Küçükkaya’nın ifadeleri şöyle oldu:

"Edindiğim izlenim doğruysa, ki daha önce 14 Mayıs seçimleriyle ilgili doğru tahminlerde bulunduk, Ankara'da 2026 sonbaharında seçime hazırlanıyorlar. İki taraf da bunu düşünüyor. Evet, erken seçim kararı alınacak ve bu, Cumhurbaşkanı’nın yeniden aday olabilmesini sağlayacak. Özgür Özel de CHP tarafında bu sürecin önemli bir parçası olacak. Yani 2026 yılının sonbaharına odaklanmalıyız."

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olarak daha önce erken seçimle ilgili şu şekilde konuşmuştu:

"2025 yılı Kasım ayı, Sayın Erdoğan'a bir çağrı yapacağımız tarihtir. Geçmişte ‘Bu 2. dönemi mi, 3. dönemi mi?’ konusu çok tartışıldı. Kendileri anayasayı değiştirdikten sonra ‘Anayasa değiştikten sonra 2. dönemimiz’ dediler. Yüksek Seçim Kurulu bu görüşe katıldı ve bu yönde karar aldı. Cumhurbaşkanı seçimleri yenilediği halde yeniden aday olabiliyor. Ancak mevcut Cumhurbaşkanı, 2. döneminin içinde seçim kararı alırsa yeniden aday olamaz. Bu, YSK'nın kararına göre net bir durum. Meclis'te 360 milletvekili seçim kararı alırsa, mevcut Cumhurbaşkanı son bir kez aday olabilir. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin MHP ile birlikte bu çoğunluğu elde etme imkanı yok. Muhalefete ihtiyaçları var. 360 rakamını yakalayabilmeleri için bir cümlemiz var; tam ortasından yani bu 5 senenin yarısı sizden, yarısı bizden. Eğer 2 buçukuncu yılda gelip erken seçim kararı alırsanız, biz varız; seçimleri yenileyelim. Sonrasında bir daha kapımızı çalmayın. Erdoğan yeniden aday olmak istiyorsa, son tarih 2025 Kasım’ıdır."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.