Snap hızla değer kaybetmeye devam ediyor

Snapchat’in sahibi olan Snap hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Şirketin 2022’de adeta çöken hisseleri ciddi bir düşüş daha yaşadı.

Bildiğiniz gibi 2022 teknoloji dünyası için oldukça zorlu geçti. Meta, Apple, Google gibi en büyük şirketler bile 2022’de kan kaybetti. Ancak bu çöküş dönemi bazı şirketleri diğerlerinden daha sert vurdu.

Finansal krizde ağır yara alan bu şirketlerden biri de Snap oldu. Bir dönem en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat’in sahibi olan Snap, 2022’nin başından beri kan kaybını durduramıyor ve adeta uçuruma doğru sürükleniyor.

2022’de hisseleri adeta çöken Snap, 2023’e de istediği gibi başlayamadı. Şirket, 2022’nin son çeyreğinde ortaya çıkan mali tabloyu bu hafta başında açıkladı. Dördüncü çeyrekte de gelir Wall Street’teki beklentilerin altında kalınca şirketin hisseleri bir kez daha değer kaybetti.

Aslında şirketin dördüncü çeyrekte elde ettiği 1.3 milyar dolarlık gelir, Wall Street’teki 1.31 milyar doların çok az altında kalmıştı. Ancak diğer taraftan işletme maliyetlerinin hızla artması, dördüncü çeyrekteki kaybı derinleştirdi. 2021’in dördüncü çeyreğinde sadece 25.1 milyon dolar kayıp açıklayan Snap, 2022’nin aynı dönemi içinse 287.6 milyon dolar kayıp açıkladı. On katını bile aşan bu artış, şirketin nasıl bir çukurun içinde olduğunu daha iyi gözler önüne serdi. Bu da halihazırda şirkete kuşkuyla yaklaşan yatırımcıları daha da telaşlandırdı. Sonuç olarak Snap, Snapchat gibi popüler bir uygulamaya sahip olmasına rağmen adım adım çöküşe doğru gidiyor.

Terminator serisinin akışkan robotu gerçek oluyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!