Snapdragon 8cx işlemcisi bugün Geekbench’te karşımıza çıktı

Qualcomm, 2019’un başında Intel ve AMD’ye rakip olmak için Snapdragon 8cx yonga setini duyurmuştu. Dizüstü bilgisayarlara güç verecek olan bu yonga

Qualcomm, 2019’un başında Intel ve AMD’ye rakip olmak için Snapdragon 8cx yonga setini duyurmuştu. Dizüstü bilgisayarlara güç verecek olan bu yonga seti ARM tabanlı Windows 10 işletim sistemini destekleyecekti.

Snapdragon 8cx işlemcisi bugün Geekbench’te karşımıza çıktı. Duyurunun üzerinden uzun zaman geçmesinin ardından maalesef ki piyasada bu yonga setini kullanan bir laptop modeli görememiştik. Bugün ise Qualcomm’un dizüstü işlemcisi Geekbench’te karşımıza çıktı.

Qualcomm’un Snapdragon 8cx yonga seti Geekbench’in tek çekirdek bölümünden 3327 puan ve çoklu çekirdek bölümünden ise 11.154 puan almayı başarıyor. Apple’ın iPhone Xs modellerinde kullandığı Apple A12 ile neredeyse aynı skorları alan bu yonga seti, giriş ve orta segment dizüstü bilgisayarların fiyat açısından ucuzlamasını sağlayacak gibi görünüyor.

Şimdilik Qualcomm’un bu yonga setini hangi firmaların kullanacağı bilinmiyor. Ancak tahminlerime göre 2019 yılı bitmeden Qualcomm imzalı laptop modellerini piyasada göreceğiz. Bakalım Qualcomm, umduğu gibi Intel ve AMD’nin giriş seviyesi işlemcilerine rakip olabilecek mi?

1500 TL altı en iyi akıllı telefonlar 2019 Eylül

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar