SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi

SNP-Yeşiller koalisyonu çöktü! İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un liderliğindeki SNP, sera gazı politikasındaki anlaşmazlık nedeniyle Yeşiller'in desteğini kaybetti. Koalisyonun sona ermesiyle SNP azınlık hükümeti olacak.

İskoçya'da SNP-Yeşiller koalisyonu çöktü! Başbakan Hamza Yusuf liderliğindeki İskoç Ulusal Partisi (SNP), Yeşiller Partisi'nin desteğini kaybetti. Sera gazı politikasındaki anlaşmazlık sonucunda koalisyon sona erdi ve SNP azınlık hükümeti olacak. Bu gelişme, İskoçya'nın iklim politikaları ve siyasi dengesi üzerinde önemli etkiler doğurabilir.

İskoçya'da SNP-Yeşiller koalisyonu, bugün yapılan görüşmelerin ardından sona erdi. Başbakan Hamza Yusuf'un liderliğindeki SNP'nin, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 75 azaltma hedefini askıya alması, Yeşiller Partisi'nin desteğini çekmesine neden oldu.

Sky News'in bildirdiğine göre, İskoç Ulusal Partisi (SNP) ile Yeşiller Partisi arasındaki koalisyon, sera gazı emisyon politikalarındaki anlaşmazlık nedeniyle çöktü. Krizin ardından SNP, azınlık bir hükümetin liderliğini üstlenecek.

Geçen hafta İskoç hükümeti, iklimi tehdit eden sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltma hedefini rafa kaldırdığında, Yeşiller Partisi'nin koalisyonu terk edebileceği spekülasyonları ortaya çıkmıştı.

Yeşiller, SNP'nin çoğunluğu sağlayamamasının ardından 2021'de SNP'yi desteklemeyi kabul etmişti, bu da 'Bute House anlaşması' olarak biliniyordu.

Her iki parti de İskoçya'nın bağımsızlığı yanlısı.

Koalisyonun sona ermesinin ülke için faydalı olduğunu belirten Başbakan Hamza Yusuf, basın toplantısı düzenledi. Yeşiller Partisi ile koalisyonun hedefine ulaştığını ve koalisyonun sona ermesinin ülke için faydalı olduğunu söyleyen Yusuf, "Yeşiller ile işbirliğine devam etme niyetindeyim" dedi.

İskoçya'nın çıkarının 'farklı bir düzenleme' olduğunu söyleyen Yusuf, "Azınlık hükümeti olarak hedeflerimizden ve heyecanımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Münih Havaalanı, İklim Aktivistlerinin Protestosu Nedeniyle Kısa Süreliğine Kapandı
Gazze'ye Yardım Çabaları: Deniz Yoluyla İnsani Yardımın Zorlukları
Hamas'ın İsrail Rehinelerine Yönelik 7 Ekim Saldırısında Üç İsrailli Cansız Beden Bulundu
İsrail Ordusu Cenin'e Savaş Uçağıyla Saldırdı: Bir Filistinli Öldü, 8 Yaralı
Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!