SODEV'den Adalet Yürüyüşcüleri'ne ödül

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, İHD İstanbul Şube Başkanı  Av. Gülseren Yoleri,  Prof. Dr. Taner Timur, sanatçı  Nejat Yavaşoğulları, gazeteciler Erdem Gül ve Kadri Gürsel, SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş...

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, İHD İstanbul Şube Başkanı  Av. Gülseren Yoleri,  Prof. Dr. Taner Timur, sanatçı  Nejat Yavaşoğulları, gazeteciler Erdem Gül ve Kadri Gürsel, SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş ile SODEV Başkanı A.Babür Atila'dan oluşan jüri üyeleri “2017 SODEV İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü''nü, ortak paydası adalet olan, bu talebinde kararlı, sivil, kitlesel “iki farklı'' eylemin katılımcılarına vermeyi kararlaştırdı.

SODEV'den yapılan açıklama şöyle. 

Ödülün sahiplerinden biri 15 Haziran 2017’de başlayıp 9 Temmuz’da Maltepe miting alanında son bulan 423 kilometrelik Adalet Yürüyüşü’ne ve akabinde Maltepe Mitingi’ne katılan “Adalet Yürüyüşçüleri''dir.


Diğer ödül sahibi, hakkaniyetten uzak hukuksuz bir şekilde cezaevine konan meslektaşları ve gazeteciler için Mart 2017’de Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan ve her Perşembe tutulan nöbeti temsilen “Adalet Nöbetçileri'' olarak belirlenmiştir.

“Adalet Yürüyüşçüleri''’ne verilecek ödüller, bu eyleme katılan sivil toplum örgütleri, dernekler, sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partileri ve inisiyatiflerin tayin edeceği temsilcilerine, “Adalet Nöbetçileri''’ne verilecek ödül ise eylemi organize edenlerin tayin edeceği temsilciye verilecektir.

SODEV Üyelerini ve Dostlarını 26 Ocak 2018 Cuma günü, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, saat 19:00’da gerçekleşecek olan ödül törenimize katılarak, “Adalet'' düşüncesini hep birlikte, bir kez daha sahiplenmeye çağırıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise Geri Dönüyor: Sing Again'de Jüri Koltuğunda!
İletişim Başkanlığı Duyurdu: Emine Erdoğan İçin Helikopter Pisti İddiaları!
"Kızılcık Şerbeti" yine zirvede!
İstanbul Küçükçekmece Çukur Faciası: 4 İBB Çalışanı Gözaltında
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ın Oğlunun Ankara'daki Cenazesi Geniş Katılımla Gerçekleşti