Şok Anlaşma İmzalandı: 500 Ton At, Eşek ve Domuz Eti Geliyor!

Ünlü bir markanın ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddiaları ortalığı karıştırırken, Sudan ile imzalanan anlaşma gündemi sarstı. Sudan'dan gelecek 500 ton at, eşek ve domuz eti için yüzde 100 gümrük indirimi getirildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de taklit ve tağşiş ürünler tartışmaları sürerken, son olarak ünlü bir markanın ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddiaları gündemi sarstı. Bu gelişmeler yaşanırken, Sudan ile Türkiye arasında imzalanan Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile Sudan’dan ithal edilecek 500 ton at, eşek ve domuz eti için yüzde 100 gümrük indirimi getirildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen anlaşmayla birlikte, Sudan'dan yapılacak birçok tarımsal ve hayvansal ürün ithalatında gümrük vergisi kaldırılacak. Anlaşmanın kesin durumu, TBMM’de yapılacak oylama sonucunda belirlenecek.

Anlaşmanın kapsamı yalnızca at, eşek ve domuz etiyle sınırlı değil. Maymun, kobay faresi, ton balığı ve mezgit gibi birçok ürün de listeye dahil edildi. Ayrıca, konyak, rakı, tekila gibi alkollü içecekler, sebze, meyve, pirinç, buğday, arpa, canlı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ile süt ürünleri de vergisiz ithal edilebilecek.

İPA Başkanı Buğra Gökçe, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın Türkiye çiftçisini zor durumda bırakacağını vurguladı. Gökçe, "Türkiye’de tarımsal destekler yetersizken, çiftçilerimiz üretim yapmakta zorlanırken, bu anlaşmanın kabul edilmesini hayret ve şaşkınlıkla karşılıyorum. TBMM’nin bu teklifi reddetmesini ve yerel üreticilerimizi destekleyecek uygulamaların hayata geçmesini bekliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.