Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!

ABD merkezli finans devi Citigroup'un Türkiye iştiraki olan Citi Menkul Değerler Anonim Şirketi, Türkiye'deki faaliyetlerini 2 yıl süreyle durdurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye'deki zorlu makroekonomik koşulların bu kararın temel nedenlerinden olduğu bildirildi.

Türkiye'de yaşanan sermaye göçüne bir yenisi daha eklendi. Finans sektörünün devleri arasında bulunan Citi Menkul Değerler Anonim Şirketi, Türkiye'deki faaliyetlerini 2 yıl süreyle durdurma kararı aldığını bildirdi.

HONDA, MAZDA, BP, TOTAL, OPEL, Mannesmann ve Essity gibi sektörünün devlerinin akabinde bu defa finans devi Citi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun kararıyla birlikte, Türkiye'deki yatırım kuruluşu faaliyetlerini 14 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçici olarak durduracak.

Amerika Birleşik Devletleri’ (ABD)'nin finans devinin 31 Mart 2024 yerel seçimine iki hafta kala böyle bir karar alması seçim sonrasına dair endişeleri artırarak vatandaşta tedirginliğe sebebiyet verdi.

CİTİ 2007 YILINDAN BERİ TÜRKİYE’DE HİZMET VERİYORDU

Citi, 2007 senesinde Opus Menkul Değerler A.Ş.’yi satın alarak Türkiye’de menkul kıymetler hizmeti vermeye başlamıştı. SPK’nın onayıyla Opus Menkul’un adı 29 Nisan 2008’de Citi Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştirilmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası Başkanı: 2024 Enflasyon Tahmini Yüzde 38'e Yükseldi
Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları