Şok İddia: Mobil Oyunlar Üzerinden MERNİS Verileri Ele Geçirildi!

Son zamanlarda bazı mobil oyunlar, kötü niyetli kişilerin yurttaşların MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) verilerine ulaşarak bu bilgileri şantaj amaçlı kullandığı bir araç haline geldi. Bu tehlikeli durum, mobil oyunların ne kadar riskli olabileceğini gözler önüne seriyor.

MOBIL OYUNLARDA BÜYÜK TEHLIKE: MERNİS VERILERI KÖTÜ AMAÇLA KULLANILIYOR

Bazı mobil oyun uygulamalarında, kötü niyetli kişilerin "panel" adı verilen yöntemlerle yurttaşların MERNİS verilerine ulaşıp bu bilgileri kötü amaçla kullandığı ortaya çıktı.

Özellikle Telegram'daki gruplarda yurttaşların kişisel verilerinin yer aldığı paneller satılırken, bu panellere erişen kişilerin farklı oyun platformlarındaki oyunculara karşı bu bilgileri kullandığı belirlendi.

Bir mobil oyun oynayan G.B. adlı yurttaş, oyundaki bazı kişilerin kimlik bilgilerine panel üzerinden ulaştığını belirterek yaşadıklarını anlattı. G.B., "Ailemin ve akrabalarımın telefon numaralarına erişmişler. Akrabalarıma grup açarak bana ait olmayan fotoğraflar attılar. Akrabalarım, 'Bizim numaramızı nasıl buldular?' diye sordular. Daha sonra bilgilerime erişildiği için suç duyurusunda bulundum," dedi. Oyunda yaşanan bir anlaşmazlıktan sonra tehdit edildiğini öne süren G.B., "Beni araştırmışlar, kimdir, nerede yaşar diye panelden beni bulmuşlar. Sonra mesaj attılar 'Hatırladın mı bizi?' dediler," ifadelerini kullandı.

ŞÜPHELININ 17 YAŞINDA OLDUĞU İDDIA EDILDI

Serkan E. adlı bir baba, çevrimiçi bir bilgisayar oyunu oynayan kızının diğer oyuncular tarafından bilgilerine erişildiğini öne sürdü. Serkan E., "Kızım birkaç oyun grubuna girmiş. Gruptaki 'abi' adlı oyuncu kızımı taciz edip, fotoğraf istiyor. Kızım göndermeyince bu kişi panelden kızımın annesinin telefon numarasına ulaşıyor. Eve bir anda, istemememize rağmen yemek siparişleri geldi. Ardından evimize düzmece polis ihbarları yapıldı. Bunu yapanın 17 yaşında bir çocuk olduğunu öğrendik. Panel üzerinden tüm bilgilerimize ulaşmış. Şikâyetçi olduk," dedi.

Bu tür olaylar, mobil oyunların ne kadar tehlikeli olabileceğini ve kişisel bilgilerin nasıl kötü amaçlarla kullanılabileceğini gözler önüne seriyor. Yetkililer, bu tür saldırıları önlemek için kullanıcıların dikkatli olması ve şüpheli durumları yetkililere bildirmesi gerektiğini belirtiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.