Sokak röportajında konuşan yurttaş: Ülke bitmiş, Biz mülteciyiz!

Sokak röportajları, toplumun ekonomik sıkıntılarını ve sosyal sorunlarını gün yüzüne çıkarıyor. Enflasyon, işsizlik ve temel ihtiyaçların fiyatlarındaki artış, vatandaşların bütçelerini zorlamakta. Bir röportajda, mültecilerin artışı ve ekonomik sıkıntılar eleştirildi.

Son yıllarda sokak röportajları, toplumun sesini duyurmanın etkili yollarından biri haline geldi. Özellikle geniş kitleleri ilgilendiren ekonomik sorunlar üzerine yapılan bu röportajlar, çeşitli kesimlerden bireylerin yaşadığı zorlukları, karşılaştıkları problemleri ve geleceğe yönelik kaygılarını gözler önüne serdi.

Ekonomik sorunlar, enflasyonun artması, işsizliğin yükselmesi ve alım gücünün düşmesi gibi konular etrafında şekillendi. Gıda, kira ve enerji gibi temel ihtiyaçların fiyatlarındaki hızlı artış, vatandaşların bütçelerini zorlamaya başladı. Birçok kişi, maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve birikim yapmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini ifade etti.

Sokak röportajlarında, "Kadın ve erkek eşit midir?" sorusuna amcadan gelen bomba yanıt ise, "Kadınlar üstündür" oldu. 

Bir diğer röportajda ise bir yurttaş, Suriyelilerle ilgili görüşlerini dile getirdi. Şunları söyledi: 

"Ülkemizde saygınlık mı kaldı? Hangi itibardan bahsediyoruz? Biz mülteciyiz. Kendi esnafımız mülteci olmuş durumda. Ülke bitmiş. 30 yıl sonra burada yaşamayacak hâle geleceğiz. Bizim halkımız geçim sıkıntısından dolayı çocuk yapamıyor, ama gelen sığınmacılar 3-5 tane çocuk yapıyor ve kalabalıklaşıyorlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.