Sokakta sigara içmenin cezası ne kadar?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede dikkat çeken ise sigara içme yasağı oldu. Sokakta sigara içme yasağının cezası nedir? Nerelerde sigara içmek yasak? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı...

Koronavirüs salgını sebebiyle vaka sayılarında artış hız kesmiyor. Bu sebeple ilk olarak bazı illerde Valilik kararıyla sigara içmek sokakta yasaklandı. Sonrasında 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlamaları getirildi. 

İlk olarak Gaziantep, Bursa, Sakarya, Eskişehir ve Balıkesir'de yasaklamalar yapıldı. Sonrasında Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop ve Kütahya'dan sonra Muş'ta da açık alanlarda, cadde ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı.

SOKAKTA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI MI?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre yarından itibaren tüm illerdeki meydanlarda ve otobüs duraklarında sigara içmek yasaklandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine gönderilen "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgede, şu ifadeler kullanıldı:

"Yarından (12 Kasım Perşembe) itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak.

SOKAKTA SİGARA İÇMENİN CEZASI NEDİR?

Yasağa uymayana ceza Kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Ayrıca, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Kapalı ortamda sigara içme cezası 2019 yılında 153,5 Türk Lirasıydı. 2020 yılında bu rakam artış gösterdi. 2020 yılında kapalı ortamda sigara içme cezası 188 Türk Lirası oldu. Yasak yerde sigara içen de aynı tutarda ceza ödeyecek.

Sigara izmaritini yere atan ve çevreyi kirleten vatandaşa 2019 yılında 91,5 TL kesilen ceza 2020 yılında 112 TL'ye yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yargıtay Kararı: Banka Kartı Kötüye Kullanma mı, Nitelikli Hırsızlık mı?
Tatil masraflarını minimumda tutmak isteyenler için Türkiye'nin en güzel kamp alanları!
BM'den Reisi'nin helikopter kazasıyla ilgili açıklama
Çinli şirket, Türkiye'de devasa bir yatırım yaparak elektrikli otobüs üssü kuracak!
"Her türlü desteğe hazırız"