Solingen yangınının kundakçısı yakalandı: yaralananlarda Türkler de var

Solingen kentindeki yangında 4 Türk asıllı Bulgaristan vatandaşının ölümünün ardından, yangının şüphelisi yakalandı. Şüpheli, binanın eski kiracısı olduğu ve kira borçları nedeniyle evden çıkarıldığı tespit edildi.

Solingen kentindeki yangında hayatını kaybeden iki bebek de dahil olmak üzere dört Türk kökenli Bulgaristan vatandaşının ölümünün ardından, bir kişi tutuklandı. Alman vatandaşı Daniel S, binanın kundaklandığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Wuppertal Savcısı Heribert Kaune-Gebhardt, 39 yaşındaki şüphelinin, 8 Nisan Pazartesi günü bir başka olayda bir kişiyi yaraladığını ve bu nedenle tutuklandığını belirtti. Aynı zamanda kundaklama şüphelisi olan Daniel S'nin daha önce kundaklanan binada oturduğu ve kiralarını ödemediği için çıkarıldığı açıklandı.

İNTİKAM AMAÇLI KUNDAKLAMIŞ OLABİLİR

Şüphelinin binayı intikam amacıyla kundaklamış olabileceği üzerinde yoğunlaşılan araştırmaların yanı sıra, pazartesi günü karıştığı kavga sonucu bir arkadaşını ağır yaraladığı bilgisine de yer verildi. Ancak bu olayın, iki hafta önceki yangınla doğrudan bağlantılı olmadığı belirtildi.

Savcı Kaune-Gebhardt, şüphelinin uyuşturucu ve diğer suçlarla ilgili de soruşturulduğunu ve ellerinde "yabancı düşmanlığı" ile ilgili herhangi bir kanıt bulunmadığını vurguladı. Olayın tüm detaylarının yapılan incelemeler ve sorguların ardından netleşeceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye Genelinde Uyuşturucu Operasyonu: 272 Satıcı Yakalandı, 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi
Depremlerin Ardından Kahramanmaraş ve Hatay'da Afetzedelerin Su Mücadelesi
KKTC'de asgari ücret, 29.640 TL olarak belirlendi
Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!