Soma katliamının sorumlularından Alp Gürkan hakkındaki takipsizlik kararı kaldırıldı

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim 2014 tarihinde Soma Kömürleri A.Ş. Holding Başkanı Alp Gürkan için takipsizlik kararı vermişti.Sendika.org'ta yer alan habere göre Halkevleri Hukuk Dairesi’nin yaptığı suç duyurusu...

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim 2014 tarihinde Soma Kömürleri A.Ş. Holding Başkanı Alp Gürkan için takipsizlik kararı vermişti.

Sendika.org'ta yer alan habere göre Halkevleri Hukuk Dairesi’nin yaptığı suç duyurusu sonucu Soma Katliamı’nın sorumlularından Alp Gürkan hakkında daha önce verilen takipsizlik kararı kaldırıldı.

Kararda ayrıca, Soma Holding’te Maden Projelendirme ve Etüd Müdürü olarak çalışan Hayri Kebapçılar ve Soma Bölge Müdürü Haluk Sevinç hakkındaki takipsizlik kararın da kaldırıldığı belirtilerek, şu ifadeler yer aldı:

"Dosyanın incelenmesinde ; Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30/10/14 tarih, 2014/1567 soruşturma numaralı dosya ile şüpheliler ALP GÜRKAN, Haluk SEVİNÇ ve Hayri KEBAPÇILAR hakkında Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçu neden ile 05/09/2014 tarihli bilirkişi asli raporunda herhangi bir kusur belirtilmediği, şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediklerine dair somut herhangi bir delilin elde edilemediği ve yeterli şüphenin oluşmadığı nedenleri ile şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, Akhisar Sulh Ceza Hakimliğince 28/11/2014 tarih, 2014/746 Değişik İş sayılı karar ile yapılan itirazın reddedildiği anlaşılmıştır.

Yapılan incelemede; Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2015/81 esas sayılı dosyası kapsamında dosyanın bilirkişi incelemesi amacı ile bilirkişilere tevdii edildiği, söz konusu bilirkişi raporunda şüpheliler ALP GÜRKAN, Haluk SEVİNÇ ve Hayri KEBAPÇILAR’ın olayın meydana gelmesinde kusur ve ihmallerinin bulunduğu belirtilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise Geri Dönüyor: Sing Again'de Jüri Koltuğunda!
İletişim Başkanlığı Duyurdu: Emine Erdoğan İçin Helikopter Pisti İddiaları!
"Kızılcık Şerbeti" yine zirvede!
İstanbul Küçükçekmece Çukur Faciası: 4 İBB Çalışanı Gözaltında
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ın Oğlunun Ankara'daki Cenazesi Geniş Katılımla Gerçekleşti