Sömestr tatili başladı, Uludağ’da yoğunluk yüzde 90’a ulaştı

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da, sömestr yoğunluğu başladı, bölgedeki otel ve tesislerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı. Kar kalınlığı ise oteller bölgesinde 86 santimetre olduğu öğrenildi.

Yarıyıl tatilini Uludağ’da geçirmek isteyenler, bölgedeki otel ve tesislerde yoğunluk oluşturdu. Yılbaşında yüzde 100 doluluğa ulaşan Uludağ’da, sömestr tatili ile birlikte hareketlilik arttı. Bölgedeki otel ve tesislerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı.

'Sömestr, Uludağ’da çok önemli bir detay'

Sömestr tatili nedeniyle şimdilik bekledikleri doluluk oranına ulaştıklarını belirten otel yöneticisi Harbi Türk, “Hava güzel, kar yağışı var. Arada bir tipi oluyor lakin genel anlamda hava güzel. Yılbaşını yüzde 100 doluluk oranıyla atlattık. Uludağ sezona devam ediyor. Sömestr, Uludağ’da çok önemli bir detay. Yıllardır buraya gelen misafirler yine iştirak etti. Bütün oteller neredeyse yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Sömestr tatilinin ortalarında rezervasyonları kapatırız. Şu an gayet güzel gidiyoruz” dedi.

Kar kalınlığı 86 santimetreye ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Uludağ’a, 7 gün boyunca aralıksız kar yağacağını bildirdi. Hava sıcaklığının gün içinde en yüksek sıfırın altında 6, en düşük ise eksi 14 olacağı belirtildi. Kar kalınlığı ise oteller bölgesinde 86 santimetreye ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yurtta hava durumu nasıl?
Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!