Son Dakika: 7 İlde 'Sarı' ve 'Turuncu' Alarmı! AFAD'dan Vali ve Kaymakamlara Uyarı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 7 ilde beklenen güçlü sağanak yağışlar için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, ilgili illerin vali ve kaymakamlarına SMS ile bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu sağanak uyarısı yaptığını açıkladı.

Gece saatlerinden itibaren Düzce çevreleri, Sakarya'nın doğu kesimi, Bolu ve Karabük'ün kuzey bölgelerinde güçlü yağışlar beklenirken, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok güçlü ve yer yer şiddetli sağanakların meydana gelmesi öngörülüyor. Trabzon il genelinde ise aralıklarla ve yer yer güçlü gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

AFAD, İKI İLDE VALI VE KAYMAKAMLARI UYARDI

AFAD’ın duyurusunda, ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtildi. Turuncu kod uyarısı yapılan illerin vali ve kaymakamlarına bilgilendirme amaçlı SMS gönderildiği ifade edildi. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile hazır olmaları gerektiği bildirildi.

Vatandaşlara, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları hatırlatıldı. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı da önlem alınması gerektiği vurgulandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.