Son Dakika: ABD ve İngiltere, Yemen'de Hava Operasyonu Gerçekleştirdi!

ABD ve İngiltere'nin Hudeyde şehriyle birlikte Yemen'in başkenti Sana'yı da vurduğu belirtiliyor; Sana'da meydana gelen üç patlama açıklandı.

ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husilere karşı hava ve deniz saldırısı başlattı. Yemen'in başkenti Sana'da yaşanan patlamaların ardında Husi lider Abdulmelik el-Husi'nin ülkesine yönelik askeri risk alanları "bedelini ödemekle" tehdit etmesi yer alıyor; Husi lider, ABD saldırılarının karşılıksız kalmayacağını da belirtmişti.

SEFERLER DURDURULMUŞTU

Son dönemde, Husilerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki olarak ticari gemilere yönelik eylemleri nedeniyle birçok denizcilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık 2023 tarihinde Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası bir "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmelerde bulunduklarını açıklamış, ardından 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu" adlı çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

SALDIRILAR BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan ve Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rota olan Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye sokarak, küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin gerçekleştiği önemli bir geçiş yolu üzerinde ciddi tehdit oluşturuyor. Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılar ve bir dizi şirketin aldığı önlemler, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlama riskini artırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti