Son Dakika: AKP'den Şaşırtan İstifa Haberi!

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, geçtiğimiz seçimde yüzde 54 oy alarak DEM Parti'den başkan seçilmişti. Ancak, Begit’in partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılması, ilçede ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

BIRECIK BELEDIYE BAŞKANI MEHMET BEGIT’IN AKP'YE GEÇIŞI TEPKILERE YOL AÇTI: MECLIS ÜYESI ABDULKADIR KURT İSTIFA ETTI

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, DEM Parti'den seçildikten yaklaşık 20 gün sonra AKP'ye katıldı. Bu hareket, ilçede ve parti içerisinde geniş yankı uyandırdı. Begit’in AKP'ye geçişine tepki gösteren AKP'li Birecik Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Kurt, meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Kurt, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Partisi Birecik'te yaklaşık 11 bin oy farkla seçimi kazanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülkedir. Tüm siyasi partiler seçimlere katılabilir ve aday olabilir. Halkın iradesine her zaman saygı göstermek zorundayız. Hiç kimse bu hakkı gasp edemez.

Geldiğimiz noktada, Mehmet Begit'in seçimlerin üzerinden 20 gün geçmeden DEM Partisi'nden istifa ederek 22 bin insanın iradesini yok saydığına şahit oluyoruz. Bu kişi, ülkemizin milli değerleri üzerinden algı yaratma ve kirli rant hayalleri kurma peşindedir. Ancak bu hayaller karşılıksız kalacaktır. Sonuç olarak, bugün AK Parti'ye geçişini görmekteyiz. AK Parti, son dönemde bu tür kişileri bünyesinde barındırdığı için oy kaybına uğramıştır. Bu yanlışlardan ders çıkarmak yerine yanlışlarla devam ediyoruz. Bu sebeple, halkın iradesini hiçe sayan ve bayrak siyaseti yapan bu tür insanlarla aynı çatı altında bulunmayacağım. Bu nedenle, ikinci sıradan seçildiğim AK Parti meclis üyeliğinden istifa ediyorum ve bağımsız olarak devam edeceğim.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.