Son dakika! Alper Gezeravcı ve ve Ax-3 ekibi Dünya'ya geri döndü

Son dakika! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya döndü. Görev 18 Ocak'ta fırlatılarak başlamıştı! İşte şimdi geri döndü! Detaylar haberimizin devamında...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzaydan dönüşlerini tamamladı. SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaleti civarlarında Atlantik Okyanusu'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Bu önemli an, Axiom Space tarafınca canlı olarak gösterildi.

GERİ DÖNÜŞ TAMAMLANDI!

Dragon kapsülünün okyanusa inişi sonrasında, yer ekibinin kapsülü gemiye alması beklenmektedir. Ax-3 mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) 7 Şubat'ta TSİ 17.20'de ayrılarak Dünya'ya dönüş yolculuğuna başlamıştı.

Bu tarihi görev, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 18 Ocak'ta yerel saat ile 16.49'da (19 Ocak TSİ 00.49) fırlatılarak başlamıştı. Yaklaşık 36 saat süren yolculuğun peşinden Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı. Bu başarılı misyon, Türkiye için tarihi bir anı temsil etmekte ve Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki varlığı, ülkenin uzay alanındaki ilerlemesinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraf: Etkin Pişmanlık Dilekçesi ve Bahar-Nihal Candan İddiaları
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat konuştu: "Krizin bedeli emekçilere ödetiliyor"
Yücel'den 'tasarruf paketi' tepkisi: 1Asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak"
Özel: "Soma davası yeniden görülmeli"
Meteoroloji Kars’ı uyardı: Toz taşınımı geliyor