Son Dakika: Anayasa Mahkemesi Can Atalay için kararını verdi

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı davasında hapis cezasına çarptırılan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdi. Bu karar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başvurusu sonucunda alındı ve Atalay'ın avukatlarının da yaptığı yeni başvuru değerlendirildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunu tespiti için Cumhuriyet Halk Partisi'nin başvurusunu değerlendirdi. Yüksek Mahkeme, Atalay'ın avukatlarının da yaptığı yeni başvuruyla birlikte, her iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Bu karar oy çokluğuyla alındı ve gerekçesi daha sonra açıklanacak.

NELER YAŞANDI?

Atalay'ın milletvekilliği, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçildikten sonra TBMM Genel Kurulu’nda 30 Ocak’ta düşürülmüştü. Siyaset arenasında büyük bir yankı uyandıran kararın ardından protestolar yapılmış ve bu karar, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan başvurunun Anayasa Mahkemesi'nde yapılan değerlendirme sonucunda, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın yok hükmünde olduğuna hükmedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İmamoğlu duyurdu: İstanbul'da yaşayanlara ücretsiz olacak!
Trafik Denetimlerinde Artış: İstanbul'da Kazalar Azalırken, Ceza Kesimleri Yükseliyor
2024 yılında kaç öğretmen emekli olacak? Öğretmen atamaları ne kadar olacak?
Hastanelerde 'Onaylı Randevu' Sistemi Yürürlüğe Girdi
Jandarma Operasyonuyla DAEŞ Üyeleri Yakalandı: Şanlıurfa'da Geniş Kapsamlı Operasyon