Son Dakika: DEM Parti İstanbul Adayı Meral Danış Beştaş oy kullanamayacak

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş'ın oy kullanamayacağına dair yapılan açıklama, adaylık sürecinin zamanlamasıyla ilgili bir durumu yansıtıyor. Beştaş'ın oy kullanamama sebebi, ikametgah değişikliğinin belirlenen tarihten sonra gerçekleşmiş olması.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş'ın oy kullanamayacağına dair açıklama geldi. Parti sözcüsü, seçimlere katılacakların 1 Ekim'e kadar ikametgahlarını güncellemeleri gerektiğini ve Beştaş'ın adaylığının bu tarihten sonra netleştiğini belirtti. Beştaş'ın İstanbul'da oy kullanamayacak olmasının nedeninin yanı sıra, ikametgahının bulunduğu Diyarbakır'da da oy kullanamayacağı açıklandı.

DEM PARTİ'NİN AÇIKLAMASI

"Bilindiği üzere 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için ikametgah değişikliği yapacak olanların yasal olarak 1 Ekim'e kadar adres değişikliğini gerçekleştirmeleri gerekiyordu. Aday çıkarma süreci ve Meral Danış Beştaş'ın adaylığı bu tarihten sonra belirlendiği için yarın İstanbul'da oy kullanamayacaktır. İBB Eşbaşkan adayımız Meral Danış Beştaş İstanbul'da seçim güvenliği sebebiyle, ikametgahının bulunduğu Diyarbakır'da da oyunu kullanamayacaktır"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye Genelinde Uyuşturucu Operasyonu: 272 Satıcı Yakalandı, 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi
Depremlerin Ardından Kahramanmaraş ve Hatay'da Afetzedelerin Su Mücadelesi
KKTC'de asgari ücret, 29.640 TL olarak belirlendi
Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!