Son Dakika: Erzincan'da altın madeninde bir facia meydana geldi!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen göçük endişe yaratıyor. İşçilerin toprak altında kalma ihtimaliyle birlikte, bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaşanan bu olay, bölgedeki madencilik faaliyetlerinin risklerine dikkat çekiyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde meydana gelen göçük endişe yaratıyor. İlk tespitlere göre, birçok işçinin toprak altında kaldığı bildiriliyor. Kurtarma ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.

Halk TV'de yayınlanan Sorel Dağıstanlı ile Gündem Özel programına bağlanan İliç Savunucusu Sedat Cezayirlioğlu, göçük altında kalan işçi sayısının fazla olduğunu ve siyanürlü toprağın Fırat Nehri'ne doğru sürüklendiğini öne sürdü.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Çöpler Madeni'nde altın üretimi gerçekleştirdiği biliniyor. Bugün öğleden sonra Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması yaşandı. Olayın neticesinde herhangi bir can kaybı olup olmadığı henüz belirsizliğini korurken, kurtarma çalışmaları için jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri harekete geçti. Vali Hamza Aydoğdu'nun bölgeye gitmek üzere yola çıktığı ve olay yerinde incelemelerde bulunarak açıklama yapacağı belirtildi. AFAD tarafından yapılacak olan açıklama merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi
2024 Arefe günü ne zaman?
9. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek?
İzmit'te Alkol Etkisiyle Düşen Şahıs, "Tansiyonum Var" Diyerek Yardım İstedi
Bodrum'da Zeytin Çiçeği Festivali Coşkusu Başladı!