Son Dakika: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor: Gündemde ateşkes olacak!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın Ankara’ya ziyarette bulunacak. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleşen görüşmede masada Gazze olacak. Gazze'ye yapılan yardımlar ve ateşkes mevzuları gündeme alınacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın Ankara’ya ziyarette bulunacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de resmi törenle karşılanacak.

GAZZE'DEKİ DURUMA ODAKLI GÖRÜŞMELER

Görüşmelerin öncelikli gündem maddesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak ve Ankara, Filistin'e sağladığı güçlü desteği bir kez daha en üst düzeyde vurgulayacak. Akan kanın durdurulması için ortak çabalar ve eşgüdüm için atılacak adımlar masaya yatırılacak, öncelikli hedef ise Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması olacak. Müzakereler yoluyla, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin kurulmasını hedefleyen siyasi bir sürecin başlatılması için atılacak adımlar ele alınacak.

İNSANİ YARDIMLAR VE İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRME

Görüşmelerde, Ramazan ayına girerken olası tek taraflı adımlara karşı tedbirler ve Gazze'ye insani yardımlar masaya yatırılacak. Ayrıca, ekonomi, ticaret ve eğitim alanlarında iş birliğini geliştirme yolları üzerinde durulacak.

ORTAK AÇIKLAMA BEKLENİYOR

İki liderin görüşmelerin ardından kameralar karşısına geçerek ortak açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklamada, atılacak adımlar ve ortak hedefler net bir şekilde ifade edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üstüne iniş yaptı
TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı