SON DAKİKA...Fitch Ratings’ten Kredi Notunda Beklenen Açıklama Geldi!

Son dakika açıklaması geldi…Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+" seviyesinden "BB-"ye yükseltme kararı aldı. Peki bu ne anlama geliyor? İşte herkesin merakla beklediği detaylar...

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye çıkararak görünümünü de pozitifte tuttu. Mart 2024'te yapılan son değerlendirmeden sonra yeni bir yükselme kaydedildi.

Bu artış, ülkenin ekonomik görünümünde iyileşmeler yaşandığını ve mali durumunun güçlendiğini işaret ediyor. Fitch Ratings, not artışının yanı sıra görünümü de pozitifte tutarak, Türkiye'nin ekonomik performansına olan güvenini teyit etmiş oldu. Bu karar, Mart 2024'te gerçekleştirilen son derecelendirme güncellemesinden sonra gelen yeni bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu en son Mart 2024'te güncellemişti. O dönemde, ülkenin notu "B" seviyesinden "B+"ya, görünümü ise "durağan"dan "pozitif"e çıkarılmıştı.

Uzmanlar, Fitch Ratings'in not artışını, Türkiye'nin ekonomik reformları ve finansal disiplini sürdürme taahhüdü olarak yorumluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.