Son dakika: Hakan Fidan Gazze için garantörlüğe hazır olunduğu çağrısını yaptı

İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına karşı Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde diplomatik çözüm arayışı sürüyor. Hakan Fidan'ın Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşma, uluslararası toplumu Gazze'deki şiddete son vermeye çağırmayı hedefliyor.

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü saldırılar, kadın, çocuk demeden devam ediyor. Bugün itibariyle Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 228'e ulaştı. Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, ABD'de Gazze için kendini yakarak hayatını kaybeden askere atıfta bulunarak, "Görüyoruz ki, Batı'nın onurlu insanları da bu vahşete artık kayıtsız kalmıyor" ifadesini kullandı. Gazze'deki şiddete acilen son verilmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, krizin ilk gününden beri bu konuda girişimlerde bulunduklarını belirtti. Fidan, "Bölge ülkeleriyle birlikte garantörlük dahil olmak üzere mesuliyet üstlenmeye hazır olduğumuzu krizin başından bu yana dile getirmekteyiz" dedi. Bu açıklamalar, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek ve şiddeti sonlandırmak için uluslararası toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyor.

İsrail'in son olarak Gazze'de yardım konvoyuna yaptığı saldırı, dünyadan büyük bir tepki almıştı. Dünya liderleri ateşkes çağrılarında bulundu. İsrail'in bu çağrılara nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!
Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!