Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor

Türkiye'nin diplomatik çabaları, İsrail ve İran arasındaki gerginlik ve Gazze'deki saldırılarla ilgili çözüm arayışında önemli bir rol oynuyor. Hamas lideri İsmail Haniye'nin Türkiye ziyareti, bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşecek.

İsrail ve İran arasındaki gerginlik devam ederken, İsrail'in Gazze'deki saldırıları da sürüyor. Gazze'de ateşkes arayışları şimdiye kadar sonuç vermedi ve Türkiye diplomatik çabalarını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Katar ziyareti sonrasında, hafta sonunda Türkiye'nin iki önemli konuğu olacak: Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye Türkiye'ye gelecek.

Hamas lideri İsmail Haniye, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan'ın, "Hafta sonu Filistin davasının lideri misafirim olacak. Beraber birçok şeyleri dertleşeceğiz, konuşacağız" sözleriyle duyurduğu bu görüşme için geri sayım başladı. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 aydır devam ederken, İran ve İsrail arasındaki artan gerilim ve bölgede yaşanabilecek savaş tehlikesi, Haniye'nin ziyaretini eleştiriye açık hale getiriyor. Bu ziyaret, bölgedeki gerginliklerin ve çatışma potansiyelinin gölgesinde gerçekleşecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!