Son Dakika: Herkes İmamoğlu'nu Bekliyordu, Sürpriz İsme Siyasi Yasak .Geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak davası ülke genelinde dikkatle takip edilirken, CHP'den gelen sürpriz bir karar Türkiye'nin gündemine oturdu. Adana'da yaşanan bu gelişme, partinin içindeki bir ismi kapsıyor ve siyasi arenada geniş yankı uyandırdı.

ADANA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI’NDEN CHP'LI BAŞKAN KADIR AYDAR’A SIYASI YASAK VE HAPIS CEZASI

Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 8. Ceza Dairesi, CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a tehdit suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını onayladı. Bu karar, Aydar’a aynı süre boyunca siyasi yasak da getirdi. Mahkeme kararı sonrası Aydar, hukuki sürecin sonuna kadar sürdürüleceğini açıkladı.

İTIRAZ REDDI VE OYLAMA SONUÇLARI

CHP’de dikkatler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak davasına çevrilmişken, bu sürpriz yasak kararı Ceyhan’da yaşandı. Aydar’ın tehdit suçlamasıyla yargılandığı dosyaya yapılan itiraz, 2’ye karşı 1 oyla reddedildi. Muhalefet şerhi koyan üye, şikayetin 13 ay sonra yapıldığına, delillerin tam olarak incelenmediğine ve kararın yetersiz delillerle alındığına dikkat çekti.

KADIR AYDAR’DAN AÇIKLAMA

Kararın ardından Kadir Aydar, hukuki sürecin eksik yürütüldüğünü vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: "Dosyadaki deliller incelenmedi, duruşma yapılmadan karar alındı. Aynı suçlamalarla yargılanan fakat siyaset yapmayan kişiler beraat etti, siyasette yer alanlar ise cezalandırıldı." Aydar, yasal haklarını sonuna kadar kullanma kararlılığını sürdüreceğini belirtti.

PARTI İÇINDEKI VE GENEL SIYASETTEKI ETKILER

Bu gelişme, CHP içindeki ve genel siyasetteki dinamikleri etkileyebilir. Aydar’ın karşı karşıya kaldığı hapis cezası ve siyasi yasak, partinin iç sorunlarını ve genel stratejilerini de gözler önüne serdi. Kamuoyu, bu sürecin nasıl gelişeceğini ve etkilerini merakla takip ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.