Son Dakika Instagram Açılıyor: Açılacağı Saat Duyuruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya üzerinden önemli bir gelişme hakkında açıklama yapacağına dair bir paylaşımda bulundu. X (eski Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım".

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADIR URALOĞLU'NDAN ÖNEMLI AÇIKLAMA: INSTAGRAM ERIŞIM ENGELI KALDIRILIYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta 'katalog suçlara uymadığı' gerekçesiyle Instagram’a erişim engeli getirmişti. Yurttaşlar bu engelin kaldırılmasını uzun bir süredir bekliyordu. Bugün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan flaş bir açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu, X (eski Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür mevzusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibariyle erişim engelini kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik. Sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda, katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı ve kullanıcı sansürüne dair ortak bir çalışma yapma sözü verdikleri için saat 21.30 itibarıyla erişim engelini kaldırıyoruz."

Bu gelişme, Instagram kullanıcıları tarafından memnuniyetle karşılanırken, erişim engelinin kaldırılmasıyla ilgili detaylar ve süreç hakkında daha fazla bilgi almak için resmi açıklamaları takip etmeye devam edeceğiz

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.