Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı

Son dakika haberi! Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden saldırı başlattığını duyurmuş oldu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik aniden ve izinsiz başlatılan hava saldırılarını duyurdu. Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen gerçekleştirilen bu saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyinden ve merkezinden milyonlarca yerinden edilmiş insanın bulunduğu kentin işgal edilmemesine ilişkin uluslararası uyarılara aldırış etmeden Refah kentine düzenlediği kanlı hava saldırıları ile sistematik yıkıcı operasyonlarını şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı. Dün akşam itibariyle İsrail'in Refah'a yıkıcı bir hava saldırısı başlattığı ve birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ULUSLARARASI ÇAĞRILARA RAĞMEN SALDIRI

İsrail'in uluslararası tepkilere aldırmadan duyuru yapmadan ve izin almadan saldırıyı gerçekleştirdiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in Refah kentine sığınmış bir milyondan fazla insanın hayatını hiçe saydığı ve uluslararası çağrıları ciddiye almadığı ifade edildi.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Suudi Arabistan ve Mısır'a yapacağı ziyaretle aynı zamana denk gelmesi belirtildi. Bu durum, saldırıların zamanlamasıyla ilgili soru işaretleri yaratıyor.

NETANYAHU'NUN ASKERİ OPERASYON ONAYI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan bildiride, Netanyahu'nun Refah kentinin güneyine yönelik olası bir askeri operasyon planını onayladığı belirtildi. Bu açıklama, İsrail'in saldırılarının önceden planlandığını işaret ediyor.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, yaşanan olayların ardından uluslararası toplumu harekete geçmeye ve İsrail'in eylemlerini kınamaya çağırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'