SON DAKİKA: Muğla’da Korkutan Yangın! Ekipler Seferber Oldu

Son dakika gelişmesi... Muğla’nın Menteşe ilçesinde başlayan orman yangını, çevrede büyük bir paniğe neden oldu. Yangın, Denizova Mahallesi Sarnıç mevkiinde çıkarken, yerleşim yerlerine yakın olması endişeleri artırdı.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Denizova Mahallesi Sarnıç mevkiinde çıkan orman yangını, çevrede büyük endişeye yol açtı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale edilirken, alevlerin kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Yangının nedeni henüz belirlenemezken, ilk ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının geniş bir alanda etkili olduğunu ve yangına müdahalenin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Vali Akbıyık, "6 uçak, 15 helikopter ve 130’dan fazla arazöz yangınla mücadele ediyor. AFAD, DSİ, jandarma ve belediye itfaiye ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

HAVADAN VE KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

Yangına havadan 21 hava aracı ile müdahale edilirken, karadan da 130 arazöz, 25 iş makinesi ve yüzlerce personel alevlerle savaş veriyor. Akbıyık, yangının rüzgarın etkisiyle hızlı yayıldığını belirterek, bazı bölgelerde ulaşım sıkıntısı yaşandığını ancak ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade etti.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DEVREDE

Muğla Valisi, özellikle gece görüşlü helikopterlerin büyük fayda sağladığını vurgularken, bölge halkının ve sivil toplum kuruluşlarının da yangınla mücadeleye traktör ve su tankerleriyle katkıda bulunduğunu aktardı. Yangının çıkış sebebinin araştırıldığını belirten Vali Akbıyık, yangın bölgesindeki kovanlar ve zeytinliklerin zarar gördüğünü de dile getirdi.

YEREL HALK VE EKİPLER İŞBİRLİĞİNDE

Bölgedeki camilerden yapılan anonslarla vatandaşların su tankerleriyle yangın söndürme çalışmalarına destek vermeleri isteniyor. Ayrıca, Yerkesik-Akbük kara yolunun güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldığı bilgisi paylaşıldı. Gökova Körfezi'nden su temin eden yangın söndürme uçaklarının güvenliğini ise Sahil Güvenlik ekipleri sağlıyor. Jandarma ve polisin de Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) yangına müdahale için bölgede.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.