Narin cinayeti davasında mahkeme kararını 28 Aralık'ta saat 22.00 sıralarında açıkladı. Karar göre sanıklara şu şekilde ceza verildi:
NARİN'İN AMCASI NE KADAR CEZA ALDI? 
Narin'in amcası Salim Güran'ın kasten öldürme suçundan dolayı Türk Ceza Kanunu'nun 81. maddesi uyarınca müebbet hapis cezası verilmesine karar verildi. Maktülün sanık Yüksel'in kızı ve sanık Enes'in kardeşi olması, ayrıca sanıkların birlikte hareket ederek maktülü öldürmeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesinin 2. fıkrası gereğince "ağırlaştırılmış hapis cezası"na çarptırılmalarına hükmedildi.
NARİN'İN ABİSİ ENES GÜRAN NE KADAR CEZA ALDI?
Narin'in abisi Enes Güran'ın, diğer sanıklar Yüksel Güran ve Salim Güran ile birlikte kasten öldürme suçunu işlemesi nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun 81. maddesinin 1. fıkrası uyarınca müebbet hapis cezası verilmesine, ayrıca maktülün sanık Yüksel'in kızı ve sanık Enes'in kardeşi olması, ve maktülün sanıklar tarafından birlikte öldürülmesi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesinin 2. fıkrası gereği "ağırlaştırılmış hapis cezası"na çarptırılmasına ve sanık hakkında herhangi bir takdir indirimi uygulanmasına yer olmadığına karar verildi.
NARİN'İN ANNESİ NE KADAR CEZA ALDI?
Narin'in annesi Yüksel Güran'ın, diğer sanıklar Enes Güran ve Salim Güran ile birlikte kasten öldürme suçunu işlediği tespit edildiği için, Türk Ceza Kanunu'nun 81. maddesinin 1. fıkrası uyarınca müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, ayrıca maktülün Yüksel'in kızı ve Enes'in kardeşi olması, ve maktülün sanıklar tarafından birlikte öldürülmesi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesinin 2. fıkrası gereği "ağırlaştırılmış hapis cezası" verilmesine karar verilmiştir.
NEVZAT BAHTİYAR KAÇ YIL HAPİS CEZASI ALDI? 
Mahkeme, itirafçı sanık Nevzat Bahtiyar hakkında müebbet hapis cezası verilmemesini dikkat çekici buldu. Kararda, Bahtiyar’a 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bahtiyar suçunu kabul etmiş olsa da, mahkeme bu itirafların cinayetin delillerini ortaya koymadığına karar verdi. Mahkemenin kararında, "Nevzat Bahtiyar’ın diğer sanıklarla birlikte Narin Güran'ı kasten öldürme suçundan cezalandırılması talep edilse de," Bahtiyar'ın cesedi evden alarak dereye götürdüğü belirtilerek, cesedin sanığın ifadeleriyle değil, başka bir şekilde bulunduğu vurgulandı.
NEVZAT BAHTİYAR NEDEN CEZA ALDI?
Kararda Bahtiyar'ın "Cesedin bulunmasına kadar geçen sürede, suç delillerinin bulunamaması, Adli Tıp Kurumu tarafınca yapılan onlarca araştırmalara rağmen herhangi bir delilin bulunamaması, kanıt bulunamayışına sebebin ise söz konusu cansız bedenin uzunca suda kalmasının olduğu" belirtilen kararda, Türk Ceza Kanunu'nun 281 e 1 maddesi uyarınca taktiren ve teşdiden 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması hükme bağlandı.
Bahtiyar, Türk Ceza Kanunu'nun 281 e 1 maddesi uyarınca cezalandırıldı. Bu madde şu şekilde:
"Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendi işlediği veya işlenişine iştirak ettiği suçla ilgili olarak kişiye bu fıkra hükmüne göre ceza verilmez."
NARİN NE ZAMAN KAYBOLDU?
Narin Güran, Kuran kursuna gitmek üzere evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Diyarbakır’da 21 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen olayda, öncelikle ailesi Narin’i aramaya çalıştı, ardından son yılların en geniş çaplı arama operasyonu başlatıldı.
Narin’in cinayetiyle ilgili olarak ilk tutuklanan kişi, amcası ve Tavşantepe Muhtarı Salim Güran oldu. Güran’a, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamaları yöneltildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Eylül’de Yargıtay’da düzenlenen yeni adli yıl açılışında ve 3 Eylül’de 24 TV’de Narin’le ilgili açıklamalarda bulundu. İlk açıklamasında Tunç, "Adli Tıp’ın bazı tespitleri var, DNA testleri yapıldı. Annesi ve babasından kan örnekleri alındı ve amcasının aracındaki DNA ile uyuştuğu tespit edildi. Bu, güçlü bir şüphe oluşturuyor" dedi. 24 TV’de ise, Narin’in amcasıyla ilgili tutuklama kararının verildiğini ve bunun bir önlem olduğunu belirtti.
NARİN'İN CESEDİ NE ZAMAN BULUNDU?
21 Ağustos'ta Tavşantepe köyünde kaybolan Narin Güran'ın cesedi, 19 gün sonra bir çuval içinde köyün yakınlarındaki bir dere yatağına gömülmüş olarak bulundu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Narin kaybolduğu gün boğularak öldürülmüştü. Olayla ilgili soruşturma sırasında 24 kişi gözaltına alındı, ancak bir kısmı serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan biri olan itirafçı Nevzat Bahtiyar, Narin cinayetini itiraf etti. İlk ifadesinde, "Narin'in cesedini amcası bana verdi ve 200 bin TL teklif etti. Çuvalı alıp dereye götürdüm. Dereye koymam 30 dakika sürdü. Narin’i gömdükten sonra kayıp ihbarı yapıp arama çalışmalarına katıldım. Salim Güran öldürmeseydi bana ‘ortadan kaldır’ demezdi" dedi. Bu itirafın ardından, Narin’in annesi Yüksel Güran ve abisi Enes Güran da tutuklandı. Yüksel, Enes, Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 4 sanık hakkında, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, 23 Ekim’de Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davada toplamda 12 tutuklu sanık bulunuyor ve sanıkların yargılanmasına 7 Kasım’da başlanmıştı.
İDDİANAMEDE NE VARDI?
Narin Güran cinayeti davasında, savcılık 4 sanık için müebbet hapis cezası talep etti. İddianamede, sanıklar Enes ve Yüksel Güran’ın "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçunu işlediği belirtilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 37/1 maddesi uyarınca, 82/1-d,e, 53/1 ve 63. maddelerine göre cezalandırılmaları istendi. Ayrıca, sanıklar Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın eylemine uyan 37/1 maddesi delaletiyle, 82/1-e, 53/1 ve 63. maddeleri uyarınca ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. Hükümle birlikte sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi gerektiği de savcılık tarafından talep edildi.
DAVADA HANGİ DELİLLER VARDI?
Narin Güran davasında birçok önemli rapor dosyaya dahil edildi. Kovuşturma sürecinde sunulan tüm kamera görüntüleri, ifade tutanakları, adli tıp raporları, DNA analizleri, olay yeri inceleme raporları, HTS kayıtları, daraltılmış baz analiz raporları ve bu verilerle desteklenen bilirkişi raporları, kriminal raporlar, Ulusal Kriminal Büro raporu, görüşme kayıtları, cep telefonları üzerinden yapılan incelemelerle elde edilen veriler, kolluk kuvvetlerinin tutanakları ve tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirilerek, olay günü sanıklar Enes, Salim ve Yüksel Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın Arif Güran’ın evi ve çevresinde bulundukları, daraltılmış baz analiz raporu ve bilirkişi raporu ile tespit edilmiştir.
Savcılık mütalaasında arama çalışmalarının engellenmesi ile ilgili şu tespitler yapılmıştı:
- Ailenin organize şekilde hareket ederek çocuk yaşlarındaki tanıkların dahi yanıltıcı beyan vermelerini sağladığı,
- Narin'in bulunmasını ve olayın aydınlatılmasını engellemeye çalışmış oldukları,
Bazı aile üyelerinin jandarma personelini sessiz bir şekilde dinleyerek yapılacak işlemleri öğrenmeye çalışmış oldukları,
- Bazı aile üyelerinin elektrik tellerinin birbirlerine çarpmasını sağlayarak yangın çıkarmaları,
- Bazılarının ayak numarası itibarıyla uyumsuz olmasına rağmen buldukları veya tamamen kendi senaryoları olarak bulduklarını iddia ettikleri terlikle kolluk personelini yanıltmaya çalışmış oldukları..
Savcılık, aile üyelerinin "neredeyse tamamının" telefonlarındaki mesaj ve arama kayıtlarını sildiklerini belirleyerek, "Başından itibaren olaydan haberdar oldukları ve olayın ortaya çıkmasını engellemeye yönelik yoğun çaba gösterdikleri" sonucuna varıldığını ifade etti. Ayrıca, ailenin arama çalışmaları sonrasında kovuşturma aşamasında, "yargılamayı geciktirmek amacıyla birlikte hareket ettikleri" öne sürüldü.
NARİN CİNAYETİNDE DNA RAPORUNDA NE VARDI? 
2 Aralık 2024 tarihli rapor, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne ait olup, Narin'in sol avuç içi, siyah şortu ve atletinden elde edilen kıl örneklerini içeriyordu. Rapora göre, bu örneklerin DNA’ları, baba Arif Güran, tutuklu sanık anne Yüksel Güran, tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar ve tutuklu sanık abi Enes Güran’dan alınan örneklerle karşılaştırıldı. Ayrıca, Narin'den alınan kemik örneği de kullanıldı.
Raporun sonuç bölümünde, Narin’in sol avuç içindeki saç ve kılların kök içermediği, şorttaki kıl örneğinin de köksüz olduğu, atlet üzerindeki 16 kahverengi ve 11 kahverengi kılların da kök içermediği belirtildi. Yapılan mitokondriyal DNA çalışmaları sonucunda, bu kılların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran ile aynı DNA dizilimine sahip olduğu tespit edildi. Ancak, baba Arif Güran ve sanık Nevzat Bahtiyar ile yapılan karşılaştırmalarda DNA dizilimlerinin tutmadığı ifade edildi.
Raporda, mitokondriyal DNA'nın yalnızca anneden çocuğa aktarıldığı hatırlatılarak, babadan alınan örneklerle kılların DNA diziliminin uyuşmaması açıklığa kavuşturuldu. 11, 16 ve 29 santimetre uzunluğundaki kılların saç kılı olduğu belirtildi. Adli tıp incelemelerinde Narin’in boğularak ve boynuna, göğsüne baskı yapılarak öldüğü tespit edilmişti. Kısa süreli bir boğuşma sonrası yaşamını yitirdiği düşünülen Narin’in avuç içi ve şortuna takılı kalan kıllar, bir direnişin ve boğuşmanın izlerini taşıyor ve bu sırada saçlarının kopmuş olabileceği izlenimi yaratıyordu.
KILLAR NE ZAMAN FARKEDİLDİ?
Narin'in cesedi dere kenarında bulunduğunda, detaylı bir kanıt incelemesi yapılmıştı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu, ceset üzerinde yaptığı incelemeler sırasında çeşitli kıl parçalarına rastladı. Köklü olduğu belirtilen kıllar arasında, sol avuç içindeki saç ve kıl örnekleri yer alırken, köksüz kıl örnekleri ise atlet ve şorttan alınan kıllar olarak tespit edildi. İlk incelemelerde, bu örneklerin kime ait olduğuna dair bir sonuca ulaşılamadı ve daha ayrıntılı bir inceleme yapılması gerektiği ifade edildi.