'Son yılların en büyük operasyonu' denilen 73 sanıklı davada tutuklu kalmadı

Uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik 73 kişinin yargılandığı 'Bataklık' davasında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Bu tahliyeler ile beraber soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 73 kişinin tamamı tahliye edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu'nu olarak duyurduğu ’Bataklık’ soruşturmasında 8’i tutuklu 73 sanık hakkında ’çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak’, ’uyuşturucu ticareti’ suçlarından açılan davada, aralarında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören’in de bulunduğu tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "örgüt kurucuları" olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından cezalandırılması istenmişti.

Bu kapsamda, Daş ve Gören'in 60'ar kez "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı